Vad är Error 83 på Disney+?

Disney

Är du sugen på att se alla exklusiva filmer och serier på Disney+ men råkat ut för Error 83? Du är långt ifrån ensam. Error 83 är ett av de vanligaste felmeddelanden du kan få på Disney+ och det dyker upp på grund av en helt rad olika anledningar.

  • Indikerar att din uppspelningsenhet inte kan komma åt Disney+ eller dess material
  • Samma felmeddelande finns även till Fortnite och Steam
  • Kan lösas genom att använda Chrome
  • Lästips: Tusentals konton på Disney+ hackade

Vad är Error 83 på Disney+?

Error 83 är ett felmeddelande som används brett på Disney+ som en indikation på att något stoppade åtkomsten till tjänsten eller det material som finns där. Error 83 är inte för ett specifikt fel utan kan bero på en mängd olika saker.

Vad orsakar Error 83 på Disney+?

De vanligaste felen som orskar felmeddelandet är att din uppspelningsenhet – av någon anledning – inte kommer åt Disney+ eller dess material.

  • Anledning 1: Servern går inte att nå
  • Anledning 2: Uppspelningsenheten är inte kompatibel

Om din anslutning till servrarna för Disney+ inte är stabil eller inte fungerar alls så visas Error 83.

Det kan vara att anslutningen mot själva servern inte sker snabbt nog för att göra en komplett DRM-check, att servrarna helt sonika ligger nere eller att servrarna inte kan behandla den förfrågan som din uppspelningsenhet har skickat.

En annan anledning kan vara att DRM-skyddet som ska stoppa piratkopiering inte tycker om din uppspelningsenhet.

Om du använder Linux bör du veta att DRM-stödet där inte är helt komplett på alla plattformar; inte minst populära Ubuntu som kan vara lite skakig på den punkten. Det kan också vara att du försöker använda en webbläsare som inte har officiellt stöd.

Vad är enklaste sättet att lösa Error 83?

Det finns några praktiska sätt att lösa Error 83 utan att det behöver kosta en enda krona.

  • Använd om möjligt inte Linux utan istället Windows och macOS
  • Byt webbläsare till Google Chrome om du använder Firefox, Safari eller Edge
  • Kolla din internetanslutning så att den är stabil och har god hastighet
  • Kontrollera att Disney+ faktiskt fungerar

Vissa saker är så klart lättare sagt än gjort. Om du har Ubuntu på din dator är det kanske inte busenkelt att byta till Windows, men om det är Linux som krånglar så hjälper inte att byta webbläsare precis.

Är Disney+ inte tillgänglig överhuvudtaget finns inte mycket mer att göra än att vänta. Servrarna behöver – precis som din dator – underhållas och ibland måste Disney tar ner dem för att göra uppdateringar och liknande.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.