Nya Apple TV kan ha Barnläge, Skärmtid och 128GB lagring

Apple TV 4K

Går du och väntar på nya generationens Apple TV? Då kanske du inte behöver vänta speciellt länge till. Uppgifter pekar på att en ny modell utvecklas inom Apple – och den kan ha både ett nytt barnläge och extra mycket lagringsutrymme.


Vi vet faktiskt inte speciellt mycket om nya Apple TV. Det viskas försiktigt om några nya funktioner och extra mycket lagringsutrymme; utöver det är det faktiskt väldigt tyst just nu.

Man skulle kunna tänka sig att Apple kommer att uppgradera både processorn och grafikkretsen (och kanske till och med RAM-minnet) för bättre prestanda. Något annat vore högst förvånande och synnerligen snålt av Apple.

Om vi istället fokuserar på vad vi vet om nya Apple TV så är det inte högre prestanda, utan nya funktioner, som är på gång.

Barnläge och Skärmtid till Apple TV

Med barnläget väntas föräldrar kunna lägga till speciella användarprofiler för barnvänligt innehåll. Ett läge som tar bort allt material som inte kurerats av Apple på förhand. Perfekt när barnen vill styra skutan och själva välja fritt, men utan risken att hamna på årets värsta splatterrulle.


Lästips: Apple TV får stöd för Xbox One- & Playstation 4-handkontroller

En annan funktion som är direkt kopplad till barnläget är Skärmtid.

Skärmtid gör att föräldrar kan ställa in hur länge barnen får använda Apple TV. Både totalt och för enskilda applikationer. Perfekt när barnen får den där timmens lördagstittande men inte en sekund mer.

Både barnläget och Skärmtid väntas komma med tvOS 14 som släpps senare under 2020.

Nya Apple TV får 128GB lagringsutrymme

En annan nyhet är att årets Apple TV kan få extra mycket lagringsutrymme. Hela 128GB, vilket är dubbelt så mycket som befintliga Apple TV 4K har som mest.

Det finns inte många anledningar till varför Apple ökar lagringsutrymmet i Apple TV.

Apple Arcade är faktiskt den enda stora anledningen vi kan tänka oss, och där räcker 64GB mer än väl för de allra flesta. En annan möjlighet som vi knappast tror på är att Apple kanske öppnar Apple TV för uppspelning av lokalt sparade, högupplösta filmer och serier.

Mer spännande än lagringsutrymmet är att Apple kan använda en nyare och kraftfullare processor i nya modellen.

Lästips: Minecraft försvinner från Apple TV – här är anledningen

Mer specifikt väntas Apple A12 eller A13 användas. Den sistnämnda används i 2019 års iPhone-telefoner (iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max), medan A12-processorn finns i iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max. Båda är riktigt kraftfulla men vi hoppas så klart på den senare eftersom den är några snäpp vassare av de båda.

Exakt när nya Apple TV släpps är oklart. Senaste uppgifterna pekar på hösten 2020, så med lite tur får vi en förhandstitt redan under sommarens WWDC 2020.