Fungerar Disney+ med Google Chromecast?

Disney

Ja, filmtjänsten Disney+ fungerar med Google Chromecast. Det betyder att du kan använda den lilla mediaspelaren för att strömma filmtjänsten direkt till din TV. Allt som behövs är en Chromecast, din mobiltelefon och WiFi.


  • Stöd för 4K med Chromecast Ultra
  • Strömma från mobilen till din TV med Chromecast
  • Du kan använda appen för Disney+ eller webbläsaren
  • Lästips: Vad är Error 83 på Disney+?

Google Chromecast är en av flera plattformar som stöds officiellt av Disney+ – och det är väldigt enkelt att komma igång med att strömma till din TV via en Chromecast.

Allt som krävs är att du har anslutit din Chromecast, installerat den och har en mobiltelefon med Disney+ i samma WiFi-nätverk. Här är en kort beskrivning om hur du gör.

Så kollar du på Disney+ med din Chromecast

  1. Öppna Disney+ på din uppspelningsenhet (mobiltelefon, surfplatta eller dator).
  2. Klicka på den lilla Cast-ikonen i övre högra hörnet på skärmen (ser ut som en liten skärm med tre vågar på.
  3. Välj den Chromecast du vill spela upp Disney+ på.
  4. Tryck på ”Spela” på materialet du vill kolla på.

Svårare än så är det faktiskt inte. Du kan nu titta på din TV men styra uppspelning direkt från exempelvis mobiltelefonen eller surfplattan.

Bland funktionerna du kan göra är att starta och stoppa uppspelningen, hoppa framåt och bakåt i tiden samt ändra både textning och ljudvolym.


Vanliga problem med Disney+ och Chromecast

Även om både Google och Disney försöker göra upplevelsen så smärtfri som möjligt så kan det dyka upp problem. Och med Disney+ är det inte helt ovanligt när du strömmar till en Chromecast.

Ett vanligt problem är att videon du kollade på tidigare börjar helt från början när du egentligen vill fortsätta kolla där du slutade.

Lästips: Nya Chromecast Ultra: 4K, HDR & fjärrkontroll

En del användare rapporterar att videon helt plötsligt slutar strömma och pausas utan förklaring. Det kan som oftast lösas med att appen stängs (eller webbläsaren) och öppnas igen.

Har du en Chromecast Ultra är den kapabel att visa både 4K-upplösning och HDR/Dolby Vision.

Tyvärr händer det att uppspelningen inte är helt optimal även med den. Ibland kan Disney+ bara leverera 1080p trots att du har en Chromecast Ultra, något som ofta har med HDCP-anslutningen att göra. Om du av någon anledning inte uppfyller kraven för HDCP 2.2 så är 4K inte möjligt.