Allt nytt i watchOS 6.2 – här är allt du måste veta

apple-watch-series-4-c

Apple har släppt watchOS 6.2 med en rad förbättringar och nyheter. Det är en liten uppdatering med få nyheter, men de är välkomna och behövliga. Här kan du läsa om alla nyheter i nya versionen.


Vad är nytt i watchOS 6.2?

  • Stöd för köp inuti appar direkt på Apple Watch
  • Löser ett problem där musikuppspelning slutar när användaren växlar mellan WiFi till Bluetooth
  • ECG-appen i Apple Watch Series 4 och senare fungerar nu i Chile, Nya Zeeland och Turkiet
  • Stöd för visning av oregelbundet hjärtrytm stöds nu i Chile, Nya Zeeland och Turkiet
  • Ospecificerade buggfixar för säkerhet och stabilitet

Stödet för in-app-köp direkt via Apple Watch gör att de fristående appar som finns kan vara helt frånkopplade från iOS om de vill.

ECG-mätaren gör att användare kan ta ett så kallat elektrokardiogram. Det vill säga mäta de elektriska pulserna från hjärtat. Apple Watch analyserar mätningarna och varnar om den identifierar oregelbunden hjärtrytm. Funktionen finns redan hos svenska användare sedan tidigare.

Vilka Apple Watch-modeller stöder watchOS 6.2?

Alla modeller från Apple Watch Series 1 och framåt kan installera watchOS 6.2. För att installera uppdateringen måste din iPhone använder iOS 13 eller senare.

För dig med en iPhone som INTE har iOS 13 blir det lite mer begränsat. Då är du låst till watchOS 5.3.6 som släpptes samtidigt med version 6.2.


Hur installerar jag uppdateringen med watchOS 6.2?

För att installera watchOS 6.2 manuellt gör du följande:

  1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone
  2. Gå till Allmänt > Programuppdatering
  3. Om watchOS 6.2 är tillgänglig följer du instruktionerna på skärmen

Innan du kan installera uppdateringen måste din Apple Watch placeras på magnetladdaren och ha 50 procent laddning eller mer. Din iPhone måste vara inom räckhåll och använda WiFi.

Vill du hellre låta hela processen skötas automatiskt så gör du inget alls. Bara lägg din Watch på laddaren så installeras uppdateringen när den är nerladdad och redo.