Apple TV får stöd för Xbox One- & Playstation 4-handkontroller

new-xbox-one-controller-phantom-black-special-edition

Apple TV får stöd för handkontroller för Xbox One och Playstation 4. Stödet kommer med uppdateringen för tvOS 13 under hösten 2019.

Stödet för handkontrollerna presenterades under WWDC 2019. Med det kan du ansluta en handkontroll för Xbox One eller Playstation 4 direkt till din Apple TV helt sömlöst.

Idag är det oklart huruvida stödet bara gäller för originalkontrollerna eller om tredjepartsmodeller också fungerar. Sannolikt kommer modeller från tredjepart att fungera, åtminstone till viss del.

Nyheten om handkontrollstödet kommer väldigt lägligt inför den stundande lanseringen av speltjänsten Apple Arcade senare under 2019. Apple Arcade är en tjänst som fungerar på iPhone och Mac, och det vore inte oväntat om stödet sträcker sig även dit framöver.

Genom att koppla ihop två av världens mest välkända och använda handkontroller med Apple Arcade ger bara fördelar.

Dessutom får Apple Arcade en stor fördel över konkurrenten Google Stadia som kräver en egen, Google-tillverkad handkontroll. Och alla som redan har en Xbox- eller PS-handkontroll hemma kan så klart använda den istället för att köpa en ny.

Och frågan är nu – kommer Apple att utöka stödet till macOS efter lanseringen till tvOS 13?

MacOS har aldrig framställts som en plattform för gaming och kommer sannolikt inte att göra det inom en snar framtid heller. Men med stöd för handkontroller från Microsoft och Sony kan Apple påbörja en vändning på den punkten. Huruvida det är en trolig väg framåt eller inte, ja det får du avgöra.

Andra förbättringar med tvOS 13 är bland annat:

  • Stöd för flera användare
  • En ny hemskärm med animerat innehåll
  • Nya skärmsläckare med material från havet
  • Visning av låttexter i helskärm

Vad tror du om stödet för handkontroller till Apple TV? Är det här något du har väntat på? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.