Apple Watch får fristående appar & App Store med watchOS 6

watchos6 newapps wwdc2019

Apple uppdaterar WatchOS med stöd för fristående appar och en egen App Store. Uppdateringen släpps samtidigt med iOS 13 senare i höst och gör att du inte behöver kompanjonappar för iPhone.


Du kan fortfarande använda din iPhone för att hitta och installera appar för Apple Watch. Men med watchOS 6 är det inte längre nödvändigt. Du kan hitta allt direkt i smartklockan på handleden.

När du letar nya appar i App Store kan du använda både fingerarna och rösten. Röstsökningen är möjlig tack vare stödet för digitala assistenten Siri.

Med App Store och watchOS 6 kan du söka appar, läsa beskrivningar, köpa appar och installera direkt från handleden.

Vidare kan utvecklare använda ett förbättrat API för att ta helt nya varianter av appar till watchOS. Med detta API kan du göra saker som att lyssna på musik, podcasts, nyheter och sportevenemang direkt från din Apple Watch. Helt utan en tillhörande iPhone.


Andra nyheter med watchOS 6

watchos6 watchfaces wwdc2019
Nya watchfaces me watchOS 6

WatchOS 6 bjuder så klart inte bara på fristående appar och en App Store. Nya versionen har en helt rad andra, nämnvärda förbättringar.

  • Nya inbyggda appar som Ljudböcker, Röstinspelning och Kalkylator?
  • Nya Watchfaces som ändrar utseendet på urtavlan med nya designer
  • Activity Metrics har lagts till i Hälsa-appen för watchOS
  • Apple Watch kan nu mäta ljudnivån i den direkta omgivningen
  • Kvinnor kan mäta och följa sina menscykler direkt med Apple Watch

Det här var bara ett litet utdrag av de stora förbättringarna med watchOS 6. Apple har gjort mängder av stora som små förändringar, och många av dem kan ha stor inverkan på hur du använder din Apple Watch i framtiden.

WatchOS 6 släpps under hösten 2019 och fungerar på alla befintliga Apple Watch-modeller. Uppdateringen är som vanligt helt kostnadsfri och släpps till alla enheter samtidigt.