Minecraft försvinner från Apple TV – här är anledningen

Minecraft

Microsoft bekräftar att Minecraft kommer att försvinna från Apple TV. Ett tungt beslut som knappast är välkommet inom Apple.


Anledningen till varför Minecraft tas bort från Apple TV är relativt enkel. Det finns helt enkelt för få spelare för att plattformen ska underhållas. Istället vill Microsoft fokusera på större spelarbaser på annat håll.

Redan den 24 september slutade uppdateringarna släppas till Minecraft på Apple TV. Men det betyder inte att spelarna går helt lottlösa idag. Minecraft fungerar fortfarande och har du köpt spelet inom de senaste 90 dagarna kan du få pengarna tillbaka.

Vi är tacksamma för supporten från Apple TV-communityn, men vi måste flytta våra resurser till plattformar som våra spelare använder mest.

Microsoft

Och nyheten lär inte komma som någon chockad idag för spelarna. Minecraft har varnat inloggade spelare med en varningsruta de senaste veckorna. Det finns alltså gott om tid att hitta en ny, bättre plattform. Givetvis kan du fortfarande köra Minecraft på iPhone, iPad och Mac om du vill det.

Apple har kritiserats för att inte göra det enkelt för utvecklare som vill ta sina spel till Apple TV. När fjärde generationens Apple TV släpptes började företaget kräva stöd för Siri Remote i alla nya spel, något som gjorde det hela betydligt mer komplext.


De stora AAA-utvecklarna valde att backa från plattformen och Apple har mer eller mindre tvingats förlita sig på alla mindre utvecklare. När Apple tillslut släppte på kravet för Siri Remote-stödet under 2016 var det redan försent.

Vad tycker du om att Minecraft kommer att försvinna från Apple TV? Är det här ett bra eller dåligt beslut från Microsoft? Skriv en kommentar och berätta!