Här är nya Chromecast – har bara få förbättringar

google-chromecast-2018

Google har släppt en ny Chromecast som kan strömma film i 1080p. Det är en marginell uppgradering jämfört med tidigare modeller, både på insidan och utsidan.


Google Chromecast 2018 har samma grundläggande, runda design som tidigare. Det som skiljer nya modeller från den gamla är färgvalen, logotypens placering och att färgerna nu är matta istället för blanka.

Storleken på Chromecast 2018 gör att du kan hänga den direkt från bildskärmens HDMI-uttag. Strömförsörjningen sker via microUSB precis som tidigare. Inga konstigheter där inte alltså.

Google har varit noga med att Chromecast 2018 inte ska bli en direkt konkurrent till Chromecast Ultra. Därför stöds inte 4K-upplösning eller HDR. Däremot 1080p med 60 bilder per sekund; en ökning från 15 bilder per sekund.

En annan detalj är att nya modellen ska kunna fungera likt en Chromecast Audio med en framtida uppdatering av mjukvaran. Den kan alltså användas för att strömma ljud till flera enheter över flera rum.


Pris och tillgänglighet på nya Chromecast

Fördelen med Chromecast är att du kan använda din mobiltelefon, surfplatta eller dator för att strömma ljud och bild direkt till en bildskärm. Exempelvis från YouTube-appen i Android, eller Netflix-appen i iOS.

När du inte strömmar film eller ljud visar Chromecast bilder på bildskärmen. Du kan själv välja vad som ska visas via Live Albums i Google Foton. Perfekt om du inte vill visa en svart bildskärm utan lite fina familjebilder.

Nya Chromecast har cirkapriset 390 kronor och kan köpas direkt från Google Store. Priset är inklusive moms och frakten ingår.