Spotify-appen på Android får ny hemskärm

Spotify Logo

Spotify till Android har fått en helt ny, förbättrad hemskärm som ändras beroende på tiden på dygnet. Den omdesignade hemskärmen är ett stort lyft som gör musiktjänsten mycket trevligare i mobiltelefonen.

Den stora nyheten med nya hemskärmen i Spotify-appen till Android är att innehållet ändras med tiden på dygnet.

Välkomsthälsningen som visas ändras – Good Morning, Good Afternoon och Good Evening – precis som rekommenderade musikförslag och annat innehåll.

Spotify har också omorganiserats så att du lättare hittar tillbaka till musiken du lyssnade på nyss, eller när du vill hitta den rekommenderade musiken som Spotify tipsade om.

Innan den nya hemskärmen lanserades var innehållet främst baserat på din lyssnarhistorik med alternativ som ”Recently Played”, ”Your Top Podcasts” och ”Your Heavy Rotation”.

I det stora hela kan sägas att nya hemskärmen är tudelad med familjärt innehåll överst och Spotifys rekommendationer undertill.

Månads lyssnarhistorik för att se nya hemskärmen

Det vore rimligt att anta att Spotify vill göra enklare för användarna att hitta rätt i appen. När användarna inte behöver klicka runt i appen för att hitta saker så startas musikströmmar snabbare.

Det betyder intäkter till Spotify och sannolikheten ökar att användarna stannar med musiktjänsten.

Uppdateringen släpps direkt via Spotifys egna servrar. Du behöver inte ladda ner något från Google Play Store; allt du kan göra är att vänta på att just ditt konto ska omfattas av den gradvisa utrullningen.

Det enda som krävs för att få hemskärmen är ett Spotify-konto med åtminstone en månads lyssnarhistorik.

Läs mer om nya hemskärmen i Spotify-appen och se en video på nyheterna här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.