Podcasts på Spotify – så hittar du dem

Spotify Logo

Visste du att Spotify har mängder av podcasts? Det har kanske inte varit helt uppenbart för många, så därför har Spotify släppt en ny funktion som gör att du lättare hittar nya och spännande podcasts på musiktjänsten.

Vad har hänt?

Spotify har släppt en ny funktion – eller mer specifikt lagt till en knapp – till sin musiktjänst som gör att du lättare hittar podcasts. Främst handlar det om att locka in gratisanvändarna och funktionen finns tillgänglig för svenska användare idag.

Varför är det här viktigt för mig?

Om du inte tycker om podcasts och hellre håller dig till musik, då kan du i princip ignorera den här nya funktionen. Om du däremot lyssnar aktivt eller kanske är nyfiken på om podcasts är för dig så är det här helt rätt utveckling med Spotify. Du får snabbare tillgång till podcasts, både gamla favoriter och nya, spännande att lyssna på.

Hur fungerar nya podcast-funktionen i Spotify

spotify podcast recommendation 2019 freeusers

Det är tämligen enkelt. Om du är en gratisanvändare på Spotify och har aldrig lyssnat på podcasts via musiktjänsten så får du en tydlig knapp på hemskärmen med en fråga.

Där står ”Vill du ha podcast-rekommendationer?”, och klickar du på knappen får du välja vilka ämnen du vill ha förslag på. Nämnvärt är att de ämnen som föreslås varierar från land till land.

Svårare än så är det inte. Funktionen finns bara i tio länder vara Sverige är ett av dem. Har du redan lyssnat på podcasts någon gång via Spotify så kommer knappen inte att visas.

Vilka länder kan använda podcast-knappen?

  • Sverige
  • Danmark
  • USA
  • Storbritannien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Australien
  • Maxiko
  • Irland
  • Nya Zeeland

Är Spotify bästa tjänsten för podcasts?

Det beror lite på hur du brukar lyssna på podcasts respektive musik. Om du redan investerat din tid och pengar i Spotify för musik, då är det ett utmärkta första sätt att börja lyssna på podcasts.

Men Spotify är knappast ensam om att ha podacasts. Apple Music är ett annat utmärkt alternativ och Google har en fantastisk Podcasts-app. Här är två högaktade podcast-appar för mobilen:

Vilken är din favorit-app för podcasts?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.