Tips

Bästa alternativen till OneNote – 5 applikationer att testa idag

Använder du Microsoft OneNote men fundera på om det är rätt verktyg för dig? Här är en lista med fem utmärkta gratisalternativ för dig som vill fokusera mer på texten och mindre på alla funktioner och inställningar som OneNote har.

Microsoft har gjort ett utmärkt arbete med OneNote och kopplar ihop verktyget på ett bra sätt med de andra programmen i Office-paketet. Vill du organisera, planera och samla allt ditt arbete på ett ställe så kan OneNote vara en bra lösning – men är det ren text du tänker arbeta med så finns många alternativ som kan vara bättre.

Här tipsar vi om fem alternativ som du kanske tycker fungerar bättre.

Simplenote

Simplenote satsar på en simplistisk design med färre funktioner än OneNote och Evernote. Och det är precis därför vi sätter Simplenote överst på listan — det är en tjänst som bara fungerar direkt för de flesta.

Tjänsten har inte massvis med smarta funktioner eller överdådiga gränssnitt med mängder av inställningar. Istället får du ett avskalat utseende med blixtsnabb sökfunktion, versionshantering och ett enkelt verktyg för organisering. Svårare än så är det inte.

Simplenote är ett enklare alternativ till exempelvis Evernote. Mer textfokuserad än OneNote. Ett steg tillbaka från giganternas ständiga vilja att fylla på med nya saker att testa och göra. Simplenote handlar bara om text.

Vill du prova Simplenote? Besök den officiella webbsajten för att komma igång. Du kan logga in på ett webbkonto och ladda ner applikationer för Windows, macOS, Android och iOS.

Evernote

Evernote är klassikern som används av miljontals användare världen över.

En funktionsrik gigant som synkroniserar dina dokument och filer med den största uppsättningen funktioner av alla alternativen i denna lista.

Organisera dina anteckningar, dokument och filer med smarta taggar, gör allt sökbart och hitta text i fotografier. Evernote är det ultimata verktyget för dig med kontrollbehov, oavsett om det är i webbläsaren, på datorn eller i mobiltelefonen.

Gratisvarianten räcker långt för de flesta, men vill du ha ut maximalt av Evernote måste du köpa deras Premium-tjänst.

Vill du prova Evernote? Du kan besöka den officiella webbsajten här och test tjänsten helt gratis i webbläsaren. Eller ladda ner Evernote för Windows, macOS, Android och iOS om du hellre vill det.

Laverna

Laverna är ett arbetsverktyg för dig som tycker om att skriva och gärna gör det i ett så avskalat gränssnitt som möjligt.

Med en kraftfull markdown-editor kan du snabbt skapa organiserade dokument och enkelt konvertera dem till olika format. Markdown är ett universellt språk som används av mänger av applikationer; skriv din text med markdown i ett verktyg och flytta sömlöst till ett annat.

Laverna kan användas utan registrering, allt du behöver göra är att skapa en krypteringsnyckel på sajten första gången du testar tjänsten.

Vill du prova Laverna? Du kan besöka den officiella webbsajten och testa där, eller ladda ner någon av applikationerna för exempelvis Windows, macOS, Linux och till din egna server.

Google Keep

Google Keep är en kostnadsfri webbapp som ingår när du skaffar ett Google-konto. Den är funktionsmässigt mer sparsam än OneNote men utmanar med några riktiga tungviktare som du kanske uppskattar.

Bland annat kan du omvandla fotografier till text och redigera denna. Med tillägg till webbläsaren får du Evernote-liknande webbklippfunktion som sparar hela webbsajter i Google Keep, och du får en tät integration med andra tjänster och webbappar från Google.

Google Keep är mer ett anteckningsverktyg än det kompletta arbetsverktyg som Microsoft OneNote är.

Vill du prova Google Keep? Du kan besöka den officiella webbsajten och testa webbappen där, eller ladda ner den till Android och iOS.

Turtl

Turtl är en Pinterest-liknande tjänst för att spara anteckningar säkert på webben. Fokus ligger på säkerhet och utvecklaren är noga med att lyfta fram hur noga Turtl krypterar all data för att göra den oåtkomlig för obehöriga.

Om du tycker om att spara mycket bilder och snabbt få en visuell överblick, då kan Turtl vara något för dig. Tjänsten gör det möjligt att snabbt dela anteckningar med andra och alla grundläggande redigeringsverktyg finns på plats.

Det som kanske är mest intressant med Turtl är att du kan skapa din egen Turtl-server och köra den hemma för extra säkerhet; exempelvis på en Raspberry Pi eller din NAS.

Vill du prova Turtl? Du kan besöka den officiella webbsajten och ladda ner applikationerna för Windows, macOS, Linux, Android och iOS (appen för iOS släpps snart).

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close