Google Podcasts har uppdaterats – nytt gränssnitt & nya funktioner

Google Podcasts

Google Podcasts är en mycket populära poddapp för både Android och iOS. Med en ny uppdatering får Podcasts-appen en stor designförbättring och nya funktioner.


Google Podcasts står högt upp på vår lista över favoritappar för podcasts. Och med en ny uppdatering tar den ett stort kliv framåt med bättre design och nya funktioner.

När du installerat Google Podcasts eller uppdaterat din befintliga app i telefonen får du ett meddelande vid första uppstarten. Notifikationen i appen visar på de tre största förbättringarna som precis släppts.

Här är en fri översättning av meddelandet som visas:

  • Få de senaste avsnitten från dina prenumerationer
  • Hitta populära poddar eller sök efter dina favoriter
  • Hantera din kö, nerladdningar och prenumerationer

Bakom den kryptiska och lite abstrakta förklaringen finns en djupare mening än man kan tro. Google Podcasts saknar inte längre några av de mer grundläggande funktionerna som i princip alla andra podcast-appar har idag.


google podcasts new design 2020
Bildkälla: 9to5Google

En bättre förklaring på nyheterna är följande:

  • Du kan nu välja att få aviseringar om dina prenumerationer. Välj vilka du vill få aviseringar om – exempelvis när nya avsnitt släpps – och missa aldrig ett nytt avsnitt.
  • Aktivitets-tabben är tillgänglig så att du kan hantera nerladdnings- och uppspelningskön samt dina prenumerationer. Du kan nu sätta avsnitt i kö efter varandra och stänga av autospelning av nya avsnitt.
  • Förslag på nya och rekommenderade poddar finns nu under tabben Upptäck i Google Podcasts. Till den finns ett sökfält om du inte nöjer dig med vad Google tror du gillar.
  • Hem-tabben visar de senaste avsnitten från alla dina prenumerationer. Du får en skrollbar avsnittskarusell som ersätter gridvyn från tidgare versioner av Podcasts-appen.
  • Du kan ställa in Google Podcasts att ladda ner nya avsnitt helt automatiskt från senare versionen. Det finns även automatisk radering av spelade avsnitt efter vald tidsperiod.

Google Podcasts är helt klart en favorit hos oss, men har också varit något av en udda anka i dammen.

Konkurrerande alternativ som Overcast och Pocket Casts har betydligt bättre funktionalitet och en mycket stor grund med inbitna användare.

Hittills har det varit svårt att rekommendera Google Podcasts till andra än riktiga Google-purister; men med senaste uppdateringen tar Podcasts-appen igen med råge och kryssar av flera punkter på vår önskelista.

Du kan läsa mer om nya Google Podcasts och ladda ner appen från Play Store. Har du redan appen får du inom kort en uppdatering med nya versionen.