Amazon Kindle Oasis 4 kan släppas före årsskiftet 2022/2023

amazon kindle oasis gen3

Vi vet att Amazon planerar för en lansering av Kindle Oasis 4. Däremot vet vi inte exakt när den nya läsplattan kommer att släppas.

Amazon har inte gått ut med en officiell presentation av Kindle Oasis 4 riktigt än. Dock finns tydliga referenser till modellen på Amazons egna webbsajt.

Indikationerna och referenserna kring läsplattan är tydliga, så när kan den hett efterlängtade och uppgraderade läsplattan släppas?

Sannolikt kring årsskiftet 2022/2023 enligt de uppgifter vi har idag.

Just nu är det bara Kindle Oasis-serien som inte har uppgraderats på sistone. Kindle Paperwhite har en relativt ny modell från 2021 och den billigaste Kindle-modellen fick en ny version tidigare under 2022.

Och helt nyligen släppts Kindle Scribe som är en stor läsplatta med aktiv styluspenna.

Hårdvaran vi tror att Kindle Oasis 4 använder

Frågan är också vad Amazon uppgraderar i sin nya läsplatta.

Det är rimligt att Kindle Oasis 4 använder samma skärmteknik som Kindle Scribe, vilket är E INK Carta 1200. En skärm som även används av Kobo Sage, Libra 2 och Clara 2e.

Det pratas även om att Oasis 4 får samma systemkrets som senaste Paperwhite och Scribe använder, vilket är en MediaTek MT8113 på 1 GHz.

RAM-minnet lär stanna på 512 MB vilket är tillräckligt för en vanlig läsplatta. Paperwhite har den mängden medan Scribe ståtar med 1 GB istället.

Andra detaljer vi förväntar oss är en nyare Bluetooth-version, högtalare för ljudböcker och ett större battert. Med Oasis 3 är batteriet 1 130 mAh, men vi hoppas på åtminstone 1 300 mAh eller mer.

Via Goodreader

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.