Amazon Kindle Scribe på gång – med styluspenna

amazon kindle scribe 2022

Amazon har presenterat Kindle Scribe – den första Kindle-modellen med stor 10-tumsskärm och en aktiv styluspenna.

Skärmen är en nyutvecklad 10.2-tums e-inkskärm som fungerar tillsammans med Wacom EMR-tekniken som används i styluspennan.

Läsplattan behöver laddas regelbundet, men pennan har inget batteri – den behöver helt enkelt inget.

Den bakomliggande mjukvaran är samma Kindle-operativsystem som i Amazons nyare plattor, men med skillnaden att det finns utökat stöd för styluspennor.

Det medföljer en så kallad Basic Pen, vilket är en grundläggande och jämförelsevis funktionsfattig variant av den dyrare och mer påkostade styluspennan Premium Pen.

Styluspennan fästs med magneter på läsplattans högra sida när pennan ligger oanvänd.

Vikten är 430 gram vilket gör Kindle Scribe till den tyngsta modellen hittills. Samtidigt är läsplattan faktiskt den tunnast med bara 5,8 mm på det tjockaste stället.

Amazon Kindle Scribe kostar 340 USD

Och så var det prislappen.

Amazon Kindle Scribe fick ett pris på 340 USD på den amerikanska marknaden för grundvarianten med 16 GB lagringsutrymme. Omräknat blir det cirka 4 800 kronor inklusive moms.

Vill du ha mer utrymme så finns varianter med 32 GB respektive 64 GB, men då kostar det extra. Rejält mycket extra dessutom om du vill ha Premium Pen-styluspennan.

Amazon Kindle Scribe finns inte att köpa i Sverige just nu. Det är oklart när modellen når svenska Amazon.se.

amazon kindle scribe lowres 2022

Rykte: Här är nya Amazon Kindle Scribe

Den här delen är den ursprungliga texten i artikeln, skriven innan produkten presenterades.

Amazon kommer att presentera en ny läsplatta i Kindle-serien. Den stora nyheten är att den sannolikt har en tillhörande styluspenna.

Amazon Kindle Scribe är namnet på läsplattan och det blir en (för att vara en läsplatta) massiv enheten med 10.2-tumsskärm och en pixeltäthet på 300 ppi.

Lästips: Här är nya Amazon Kindle (2022)

Skärmen ska vara en Paperwhite-variant med antireflexbehandling och fullt stöd för den aktiva styluspennan Premium Pen.

Under skärmen sitter antingen 16 GB eller 32 GB lagringsutrymme.

Den stora frågan nu är så klart vad priserna kommer att ligga på. Vi räknar med priser norr om 4 000 kronor för den billigaste varianten.

Och vad vill Amazon att användarna ska göra med Kindle Scribe? Den stora 10-tumsskärmen verkar mer lämpad för dokument än e-böcker och ljudböcker. Nämnvärt är att Oasis just nu är den största modellen i Kindle-serien med sin jämförelsevis lilla 7-tumsskärm.

Kanske får vi se en ny tjänst som kommer till Kindle-serien?

Via TechRadar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.