Horizon Zero Dawn Remaster för Playstation 5 – på gång?

Horizon Zero Dawn

Otroligt populära Horizon Zero Dawn får en remaster-version som är anpassad för Playstation 5.

Det säger de senaste rapporterna om det nu fem år gamla och redan ruskigt snygga PS4-spelet.

Det är inte helt fastställt huruvida en ny version faktiskt kommer. inte heller om det handlar om en vanlig remaster eller en fullfjädrad remake av spelet.

Skillnaden?

  • En remaster fixar till grafiken och animationerna så att den är snyggare, men utan att göra något helt galet (exempelvis som att lägga till strålspårning / raytracing).
  • En remake är en komplett omarbetning med kraftigt förbättrad grafik och många andra nyheter.

Spelet har redan idag fått en uppdatering som gör att grafiken flyter i 60 fps på Playstation 5. Samt för PC finns stöd för ultrabreda skärmar och lägre visningsavstånd (draw distance).

Däremot finns inget stöd för DualSense-kontrollen vilket betyder att vi inte kan använda alla smarta funktioner där.

Multiplayer till Horizon Zero Dawn

Det pratas även om en multiplayer-del till Horizon Zero Dawn.

Visst hade det varit otroligt kul att jaga stora metalldinosaurier tillsammans med några vänner – speciellt de större varelserna som kräver det där extra för att ta ner.

Enligt uppgift från MP1st så ska multiplayer-delen vara strikt för Playstation 5 och PC (sorry alla PS4-spelare där ute).

Via TechRadar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.