Problem med mikrofonerna till Watch Ultra & Watch Series 8

Apple Watch Ultra
Foto: Apple

Användarna rapporterar om problem med mikrofonerna till Watch Ultra och Watch Series 8.

Det är så illa att Apple har tvingats undersöka saken och kanske får vi snart en lösning med nästa watchOS-uppdatering.

Enligt webbsajten Macrumors har Apple bekräftat att det finns ett problem och att de arbetar på en fix som kan släppas så fort som möjligt.

Problemet som rapporteras är att mikrofonen aktiveras och fungerar som normalt under en kort tid, men att den sen helt sonika slutar fungera med ett felmeddelande på skärmen.

Det gör att alla appar som använder mikrofonen blir verkningslösa (eller åtminstone just den funktionaliteten i appen) samt att Siri inte kan användas överhuvudtaget.

Macrumors demonstrerar hur illa det är med appen Noise.

När Noise-appen aktiveras så visas ett felmeddelande som lyder likt följande:

”Measurement suspended”

Och därefter:

”The Noise app cannot check sound levels when Apple Watch is in Water Lock or while the microphone or speaker is in use.”

Ett sätt att fixa problemet temporärt är att starta om smartklockan. Men det är så klart inte en optimal lösning i längden.

Många problem med Apples nya prylar för 2022/2023

Problemen med iPhone 14-serien, Watch Ultra och Watch Series 8 har lagts på hög den senaste tiden.

Det här året har kanske varit det krångligaste för användarna med många problem som drabbat varje enskild produkt. Inte minst iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro har haft det riktigt tufft.

Här är några lästips om de senaste problemen:

Via iMore och Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.