Videor & bilder från iPhone 14 Pro & 14 Pro Max är skakig / suddig

apple iphone 14 pro press 2022 1
Foto: Apple

Har du märkt att videor och bilder från din iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max är antingen suddiga eller skakiga när du använder appar från tredjepart?

Du är inte ensam. Mängder av användare rapporterar att appar som Snapchat, TikTok, Instagram och Facebook inte kan använda kameran på korrekt vis med Apples senaste mobiltelefoner.

Det här är bara ett av flera problem som drabbat användare av iPhone 14-serien. Sen tidigare har vi rapporterat om problem med telefonaktiveringoch iPhones som kraschar vid iCloud-återställning.

Uppdatering: 2022-09-20
Apple har kommenterat problemet och säger att de arbetar på en lösning. Enligt företaget kommer en uppdatering att släppas och den som är drabbad behöver inte lämna in sin mobiltelefon för reparation.

Uppdateringen är beräknad att släppas mellan den 26 september och 2 oktober. Sannolikt är det iOS 16.0.2 som är versionsnumret. Apple har redan släppt iOS 16.0.1 tidigare i september för att fixa aktiveringsproblemen med iPhone 14-serien.

Via Macrumors

Här är kameraproblemen med iPhone 14 Pro & 14 Pro Max

Det är flera problem som användarna rapporterar om på bland annat Reddit och Twitter.

Ett problem är att videor skakar helt okontrollerat när kameran används i tredjepartsappar.

Picked up my new iPhone 14 pro yesterday and intermittently get ois camera shake (by shake I mean can see and hear it shaking) in Snapchat.

När samma användare försöker ta fotografier så upplevs bilderna som suddiga och oanvändbara.

En del rapporterar att det hörs konstiga, mekaniska ljud från mobiltelefonen när problemet uppstår.

Därför uppstår problemet

Det är sannolikt att den inbyggda, optiska bildstabiliseringen inte fungerar optimalt (eller överhuvudtaget) med tredjepartsappar på iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max.

Apparna är helt enkelt inte uppdaterade för att använda kameran på rätt sätt.

Det är den just nu mest sannolika anledningen, åtminstone tills Apple har undersökt saken och har en officiell förklaring.

Just nu finns inga indikationer på att problemet skulle uppstå via Apples egna appar.

Det här kan du göra för att lösa problemet

Det finns inte mycket att göra själv just nu. Håll koll på App Store och installera alla uppdateringar som släpps för att säkerställa att du alltid har den senaste mjukvaran.

Antingen kommer Apple att släppa en uppdatering till iOS, alternativt måste alla tredjepartsappar uppdateras för att kunna använda kameramodulen korrekt. Oavsett så har du en eller flera uppdateringar att vänta inom en snar framtid.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.