Dålig samtalskvalitet med iPhone 14 Pro & CarPlay

apple iphone 14 pro press 2022

Om du har en bil som använder CarPlay och vill ansluta din sprillans nya iPhone 14 Pro så har vi en varning till dig. Användare rapporterar att samtalskvaliteten är dålig med Apples senaste mobiltelefoner.

Det handlar främst om mobiltelefonerna iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. Alltså de två dyraste modellerna i nya serien.

Användare rapporterar om den bristande samtalskvaliteten via en rad olika forum. Bland annat Apples egna supportforum, Reddit och Twitter.

Där står att läsa om hur samtalsljuden från användaren upplevs som svagt och nästan ohörbart. Det låter även som om användaren sitter väldigt långt ifrån mikkrofonen. Problemen uppstår med både vanliga telefonsamtal och FaceTime.

Ljudet med iPhone 14 Pro är normalt via bluetooth

Webbsajten Macrumors har återskapat problemet med en iPhone 14 Pro och kan demonstrera hur illa det låter.

I ett test använder de en kabel för att ansluta en iPhone 14 Pro till en CarPlay-kompatibel bil vilket lät urdåligt. Men när de ansluter mobiltelefonen till bilen via bluetooth så upplevdes ljudkvaliteten som normal.

Just nu finns ingen officiell lösning på problemet. Apple har inte kommenterat samtalskvaliteten och därmed har vi inga indikationer på att företaget skulle undersöka saken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.