iPhone 14 Pro startar om när den laddar – var 10:e minut

apple iphone 14 pro press 2022

Som om inte användarna av iPhone 14-serien har nog med problem så finns ännu en knepighet som ställer till det – nämligen att mobiltelefonen iPhone 14 Pro startar om sig själv var 10:e minut när den är på laddning.

Det är så klart inte alla som är drabbade (gud förbjude), men tillräckligt för att flera stora webbsajter ska rapportera om problemet. Här är allt vi känner till idag.

Drabbar både iOS 16.0.1 och 16.0.2

Vad vi vet så visar sig problemet med omstarter oavsett om mobiltelefonen använder iOS 16.0.1 eller iOS 16.0.2.

Med iOS 16.1 däremot finns (just nu) inga rapporter om drabbade, så den som har stora problem idag kan testa att uppdatera med den senaste beta-versionen av iOS 16.1.

Omstarterna ska även ska oavsett om man använder sladd eller trådlöst för att ladda mobiltelefonen.

Gäller iPhone 14 Pro & iPhone 14 Pro Max

Enligt uppgift så gäller omstarterna båda av de dyraste i iPhone 14-serien – iPhone 14 Pro och 14 Pro Max.

Däremot verkar inte iPhone 14 eller iPhone 14 Plus vara drabbade.

Inte heller finns uppgifter om att äldre mobiltelefoner med iOS 16.0.1 eller 16.0.2 skulle vara drabbade heller. Det verkar vara exklusivt för de senaste och dyraste modellerna från 2022.

Oklart hur man löser problemet just nu

I skrivande stund verkar det inte finnas någon bra lösning på problemet. Som nämnt finns en chans att iOS 16.1 är fredad och därmed kan lösa problemet för en del, förutsatt att du vill installera en beta-version på din mobiltelefon.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.