Overwatch 2 kräver att du ger ett mobilnummer till Blizzard

overwatch 2

Om du vill spela Overwatch 2 så gäller det att ha ett aktivt mobilnummer som du vill dela med Activision Blizzard. Annars kan du glömma att få spela Overwatch 2 överhuvudtaget.

Anledningen är att spelstudion och utgivaren Blizzard gör om hela den interna strukturen bakom spelet. Och ett steg i ledet är att stärka säkerheten för både spelarna och Blizzard själva.

Det görs främst på två sätt:

  • Med SMS Protect (tvåstegsverifiering via telefon)
  • First Time User Experience

SMS Protect

Precis som namnet antyder så är SMS Protect en säkerhetsfunktion som använder din mobiltelefon för att säkra ditt konto.

När tjänsten är aktiverad så får du en inloggningskod som du måste slå in efter att du har använt ditt användarnamn och lösenord. På så vis kan inte cyberkriminella stjäla ditt konto även om de har dina inloggningsuppgifter.

En annan fördel, för nya spelare, är att man kan skapa ett konto på Battle.net via mobilnumret. Du behöver alltså inte en mejladress mer.

Med Overwatch 2 så är SMS Protect ett krav där tjänsten tidigare bara var en valbar funktion för Overwatch.

First Time User Experience

Den andra nyheten för användarna är First Time User Experience (FTUE).

Det här är ett nytt system som riktar sig mot helt nya spelare som inte har doppat tårna i Overwatch-universumet tidigare.

Systemet begränsar spelaren till ett litet antal spellägen och hjältar för att gradvis arbeta upp dem till fullfjädrade Overwatch-gamers med stenkoll.

First Time User Experience kräver att spelaren går igenom 100 matcher för att låsa upp de klassiska hjältarna från Overwatch 1.

Två andra nyheter med Overwatch 2

Och nyheterna slutar inte där.

Activision Blizzard har bekräftat att spelarnivåer (levels) inte kommer att visas inför så kallade Competitive-matcher; alltså rankbaserade matcher som kräver mer av spelarna.

Anledningen till den ändringen är att man vill inspirera till säkra interaktioner med alla spelare och undvika tidiga fördomar mot lag som har ”sämre” spelare, alltså spelare med lägre rank.

Slutligen har vi stöd för maskininlärning som kommer att användas för analyser av röstchatten till Overwatch 2. Målet är att identifiera spelare som använder fula ord och är allmänt störiga mot sin medspelare, och på så vis kunna stoppa spelare som missbrukar röstchatten.

Via Activision Blizzard

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.