Snoddfästet till AirPods Pro 2 (laddningsetuit) kan vara en antenn

apple airpods 2 2022 snoddfaste sidan
Foto: Apple

Här är en intressant tanke för alla som funderat på att köpa AirPods Pro 2. Tänk om snoddfästet på laddningsetuit även fungerar som en hemlig antenn?

Det låter nästan som taget ur en spionfilm, men enligt webbsajten Lumafield så är det inte helt omöjligt. De har nämligen kört laddningsetuit genom röntgen och hittat tecken på att så kan vara fallet.

apple airpods pro 2 snoddfaste rontgen lumafield 2 2022
apple airpods pro 2 snoddfaste rontgen lumafield 1 2022

På röntgenbilderna är det tydligt att det går en koppling från snoddfästet och ner mot Lightning-porten. Det finns inte många anledningar till varför det skulle finnas en koppling.

Det finns ett nytt snörhål av metall på sidan av etuit. Apple säger att det är för en snodd, men den ser ut att ha ett sekundärt syfte: den är 4mm på djupet och 18mm lång, med en gömd ”svans” som är ansluten till en platta av metall vid Lightning-porten. Den kan var en antenn som stöttar Hitta-spårningen.

Lumafield

Eftersom det inte finns någon uppenbar, strukturell anledning så är slutsatsen att Apple använder snoddfästet som en antenn för att stärka signalen när du använder Hitta-appen för att spåra ditt laddningsetuit.

Ruskigt smart och riktigt praktiskt tycker vi.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.