Huawei Mate 50 Pro släpps i Europa (bekräftat)

huawei mate 50 pro press 2022

Huawei bekräftar att Mate 50 Pro släpps på den europeiska marknaden. Det är Huaweis produktchef Andreas Zimmer som bekräftar att modellerna släpps, men utan att säga något om huruvida mobiltelefonerna släpps i Sverige.

Mobiltelefonerna i serien – Mate 50, Mate 50 RS och Mate 50 Pro – har nästan identisk hårdvara med de kinesiska varianterna som släpps på den asiatiska marknaden. Det enda som skiljer är att stödet för satellituppkoppling saknas.

Tyvärr betyder det också att vi inte får något stöd för 5G-nätet, vilket är en ganska tung förlust bredvid konkurrenterna som har den fördelen. Dessutom saknas fortfarande Google Play Services och Google Play Store (Huawei har sin egen appbutik).

Annat viktigt att veta om Mate 50-serien är att operativsystemet är den fria varianten av Android med EMUI 13 som ovanpåliggande gränssnitt. De kinesiska mobiltelefonerna använder istället HarmonyOS som är liknande, men med Huaweis egna märkning.

Bekräftat pris för Mate 50 Pro är 1 299 euro för grundmodellen och 1 399 för den mer påkostade varianten med hårdare glas över skärmen och veganskt läder på baksidan. Ungefärligt pris är alltså 14 000 kronor respektive 15 000 kronor.

Via Tech Advisor

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.