När släpps Polestar 3? (visas i oktober)

polestar 3 screenshot promo lowres 2022

Går du och väntar på att Polestar 3 ska presenteras? Goda nyheter – det dröjer inte mer än till oktober månad innan den nya, förbättrade modellen gör sitt intåg.

Den 12 oktober kl 19.00 kommer Polestar 3 att visas med adaptiv luftfjädring och aktiva dämpare som två huvudnyheter – båda är standardutrustning och följer med på alla bilar.

Polestar 3 återskapar SUV:en genom elektrisk premiumprestanda och innovativ, mer hållbar teknik. Polestar 3 omvandlar bilbranschen samtidigt som hållbarhet förblir en prioritet.

Från Polestars officiella webbsajt.
Här kan du se live-eventet där Polestar 3 presenteras den 12 oktober 2022.

Samtliga varianter av Polestar 3 använder sig av två motorer och använder säkerhetssystem från Volvo.

Alla detaljer är inte klarlagda än, men känt är att modellen släpps i flera olika paket som kostar olika beroende på vilka tillval du gör (inget nytt på denna jord alltså).

Vill du ha ett rivstartspaket som bränner gummi så finns exempelvis Performance-paketet som ger en total effekt på 380 kW, eller ungefär 517 hästar om du föredrar den mätmetoden.

Fler detaljer och pris kommer förhoppningsvis den 12 oktober kl 19.00. Tills dess, läs mer på den officiella webbsajten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.