iPad Mini (6th Generation) får ny rutin vid batteribyte

apple ipad mini 6 2021

Om du har en sjätte generationens iPad Mini och önskar byta batteriet så bör du veta att Apple nyligen ändrat sina rutiner för den processen.

Tidigare har hela surfplattan behövt att bytas ut vid ett batteribyte. Det betyder att mängden elektroniskt avfall är skyhögt, även om Apple är erkänt bra på att minimera mängden elektronisk som går till spillo.


Byter batteriet istället för hela enheten

Den nya rutinen är att batteriet i surfplattan faktiskt blir utbytt precis som med exempelvis iPhone-serien.

Och när iPad Mini (6th Generation) får den nya processen så kan vi räkna med att de andra modellerna i iPad-serien snart får samma rutin för batteribyte.

Det lär garanterat reta en del användare eftersom man inte längre kan lämna in sin iPad och få en helt ny ersättningsplatta för en jämförelsevis liten kostnad. Om batteriet faktiskt bedömdes vara dåligt vill säga; annars är kostnaden betydligt högre.

Via Macrumors

Så mycket kostar ett batteribyte

Om du har en iPad och vill byta batteriet för att det är dåligt så kostar det strax över tusenlappen.

Och det gäller oavsett vilken variant eller modell ur iPad-serien som du har.

Den exakta kostnaden enligt Apples webbsajt är 1 089 kronor. Summan förutsätter att du inte måste göra andra, dyra reparationer först (exempelvis om skärmen är spräckt så kan Apple kräva att du byter den först).

AppleCare+ täcker inte batteribyten så den försäkringen hjälper inte alls.

Läs mer om kostnader för batteribyte på Apples officiella supportsida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.