Batteriproblem med iOS 16.0.2 drabbar iPhone-användare

ios 16

Trots att Apple har släppt två mindre uppdateringar med buggfixar till iOS 16 så plågas användarna av batteriproblem.

Flera rapporter har inkommit till webbsajten Macrumors som skriver att många användare fortsätter att ha problem med batterier som dräneras snabbare än normalt.

Flimmrande skärmar och långsam Spotlight

Och det är inte det enda problemet som drabbar användarna.

Andra problem är flimrande skärm, att sökningar i Spotlight går långsamt och varierande problem med CarPlay.

Apple känner till problemen och vi vet att företaget sannolikt förbereder ännu en uppdatering, iOS 16.0.3. Frågan är om den blir tillräcklig för att lösa problemen.

Även iOS 16.1 är på gång. Vi beta-testar just nu den uppdateringen och upplever inga av de problem som drabbat många andra med iOS 16.0.2.

Om du är drabbad av batteriproblem

Det bästa sättet att bli av med batteriproblem är att fabrilsåterställa mobiltelefonen. Vi råder dig dock att vänta lite till på iOS 16.1 och se om det hjälper.

Vi har bara positiva erfarenheter av iOS 16.1 och det bör inte dröja länge innan Apple kan släppa den färdiga versionen. Räkna dock med att det tar några veckor till.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.