Streama Plane (2023) – här strömmar du filmen

Plane

Gerard Butler axlar rollen som pilot i den här fartfyllda, explosiva och actionberikade filmen som regisserats av Jean François Richet. Den senaste i raden av actionfilmer som Gerard är med i – och vi har högt flygande förhoppningar om att den här blir riktigt bra.

Här strömmar du Plane idag

Filmen går på svenska biografer och har just nu ett premiärdatum i januari 2023. Det är inte fastställt vilken streamingtjänst som kommer att visa Plane efter biopremiären.

Streama Plane här

Kan jag streama filmen på Hulu?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama filmen på Disney+?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama filmen på Netflix?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama filmen på Amazon Prime Video?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama filmen på HBO Max?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama filmen på SkyShowtime?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Hyr / köp Plane här

Kan jag köpa eller hyra filmen på iTunes?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra filmen på Google Play?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra filmen på YouTube?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra filmen på Viaplay?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra filmen på SF Anytime?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra filmen på Blockbuster?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra filmen på Microsoft Store?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Filmtips: Spännande filmer på Skyshowtime som du inte får missa

Trailer till Plane

Det här handlar filmen Plane om

Plane handlar om hur ett flygplan råkar ut för ett åskoväder och tvingas till att krascha i en ödslig djungel. Passagerarna som överlever kraschen tror sig först vara helt ensamma, men efter ett första skräckinjagande möte med en beväpnad (och extremt våldsam) grupp som tar dem fångar så inser de att farorna för deras liv bara komma att bli mycket värre.

Flygplanet kraschade inte i en öde djungel som de först trott, utan mitt i en krigszon där invånarna mer än gärna tar till våld för att få sina vilja igenom. Och med ett helt gäng försvarslösa passagerare som plötsligt dyker upp så visar sig mänsklighetens våldsamma tendenser snabbt.

Mitt i hela problematiken hittar vi Brodie Torrance, spelad av Gerard Butler, som är det kraschade planets pilot. En karaktär i Plane som givetvis döljer en mycket mer komplicerad och militärt inriktad bakgrund än vad vi först får veta. Och Gerard får gång på gång nyttja sina kunskaper i vapenhantering och kampsport.

Plane Mike Colter
Mike Colter spelar en fånge som transporteras på planet. Håll ett noga öga på den här snubben i Plane.

Rollistan i Plane

Huvudrollen står Gerard Butler för och han är som ovan berättat piloten som styr planet i filmen Plane. Butler har många tidigare, utmärkta roller bakom sig och är bland annat kända för sina välspelare rollar i Den of Thieves, 300 och Has Fallen-triologin (Olympus, London och Angel). Han är även känd för att ha gjort några riktigt dåliga filmer på senare tid, så vi hoppas att han lyfter sig rejält i den här filmen.

Mike Colter är en av de närmaste medspelarna till Gegard Butler i filmen. Hans roll är som en fånge som ska transporteras under bevakning och som ni kanske redan vet så går det inte speciellt bra för den transporten. Bland de mer populära rollerna som Mike haft så hittar vi huvudrollen i Marvel’s Luke Cage och en biroll i Marvel’s Jessica Jones. Inga lättviktare alltså.

En annan tung roll står Tony Goldwyn för. Hans uppdrag i Plane är att försöka hitta ett sätt att få hem alla som fanns på flygplanet, givetvis inte helt problemfritt. Tony har tidigare spelat i tunga filmer som Pelikanfallet från 1993 och Fredagen den 13:e del 6 från 1986. Han har även varit med i nyare filmer som Divergent, Insurgent och The Mechanic (med Jason Statham i huvudrollen).

Här är huvudskådespelarna i Plane enligt iMDB

SkådespelareRoll i filmen
Gerard ButlerBrodie Torrance
Mike ColterLouis Gaspare
Yoson AnDele
Daniella PinedaBonnie
Paul Ben-VictorHampton
Remi AdelekeShellback
Joey SlotnickSinclair
Evan Dane TaylorJunmar
Claro de los ReyesHajan
Tony GoldwynScarsdale
Se alla medverkande här.

Alternativen till Plane om du vill se film redan idag

Plane är så klart inte den enda filmen som handlar om flygplan och action i samma andetag. Det finns en hel mängd av dem och här tipsar vi om några av våra favoriter.

  • Top Gun-serien med originalet Top Gun och nya Top Gun: Maverick
  • Non Stop från 2014 med Liam Nelson i huvudrollen
  • Con Air från 1997 med Nicolas Cage, John Cusack och John Malkovich
  • Air Force One från 1997 om terrorister som kapar USA:s presidents flygplan
  • Beslut utan återvändo från 1996 med bland annat Kurt Russell och Steven Seagal

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.