Apple kan släppa en 16-tums iPad under 2023

iPad Pro

Går du och väntar på att Apple ska presentera en ny, större iPad-modell? Kanske tycker du att 12,9 tum är på tok för liten skärm? Då kanske den här nyheten är något för dig. Apple rapporteras nämligen visa en ny iPad med 16-tumsskärm under 2023.

Ny iPad för artister och designers

Du läste rätt – hela 16 tum – men du ska inte räkna med att den släpps förrän under fjärde kvartalet nästa år. Om den släpps överhuvudtaget så klart. Modellen är inte bekräftad av Apple utan ”avslöjades” av webbsajten The Information i ett blogginlägg.

Enligt webbsajten så ska den nya iPad-modellen vara specifikt riktad mot professionella användare som behöver en extra stor skärm. Exempelvis artister och designers som tycker att 11 tum och 12,9 tum är för litet.

The device would further blur the line between the iPad and MacBook, bringing the tablet’s screen size in line with that of Apple’s largest laptop, which also features a 16-inch display. Apple’s biggest iPad currently sports a 12.9-inch screen.

A 16-inch iPad would likely be geared toward creative professionals such as graphic artists and designers who prefer a larger screen

Även sen tidigare så har rykten cirkulerat om en större iPad-modell, då från Apple-kännaren Mark Gurman och analytikern Ross Young.

Båda har sagt att Apple eventuellt planerar att släppa en iPad-modell på 14 tum alternativt 16 tum. Enligt Ross Young kan 14-tumsmodellen använda en miniLED-skärm och släppas redan tidigt under 2023. Stor skillnad från Q4 2023 som The Information säger om 16-tumsmodellen.

Lästips: Rykte: macOS är på gång till iPad Pro

Räkna med en astronomisk prislapp

Idag finns inga som helst uppgifter om vilka komponenter som kan användas i en större iPad. Inte heller vidare detaljer om skärmtypen eller prislappen.

Men vad vi vet är att om Apple släpper en stor iPad med 14- eller 16-tumsskärm så kommer prislappen att vara astronomisk.

Den största modellen på 12,9 tum idag kostar från 16 495 kronor och då har den bara 128 GB lagringsutrymme. Och den är inte ens uttryckligen riktad mot professionella användare.

Om Apple slår på stora trumman och släpper en större iPad-modell som är speciellt riktad mot artister, designers, grafiker, musikskapare, filmredigerare och liknande yrken, då skulle vi inte bli förvånade om priset börjar på 24 495 kronor istället för 16 495 kronor.

Exakt vad som kommer och vilken prislapp Apple väljer återstår att se.

Via BGR

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.