Prishöjningar på gång till Xbox-serien?

microsoft xbox game pass 2020

Microsoft har länge haft ett tydligt ställningstagande om sina priser på Xbox-konsolerna. De kommer inte att höjas i onödan och hittills har de hållt den linjen riktigt väl.

Där Sony har höjt sina priser så har prisbilden på Xbox Series X och Series S legat kvar på samma nivå sedan lanseringen, eller minskat i pris beroende på vilken butik du handlar från.

I en intervju med Wall Street Journal säger Xbox-profilen Phil Spencer att de inte planerar att höja några priser på Xbox-konsolerna, speltjänsterna eller spel själva före årets julhandel.

Med det sagt så är Phil tydlig med att de jämförelsevis låga priserna inte går att hålla låga hur länge som helst. För eller senare är risken att de måste höja sina priser för att möta omvärldskraven.

Lästips: DirectStorage 1.1 i Windows 11 ökar prestandan rejält

Game Pass går med vinst

En stor nyhet för Microsoft är att speltjänsten Game Pass nu går med vinst. Och det trots att försäljningen av Xbox-konsolerna inte har gått så bra den senaste tiden.

Framför allt är det nämligen PC-sidan som har tagit rejält med fart för Game Pass och som nu står för 15 procent av den totala omsättningen för Xbox-spel och berörda tjänster.

Tidigare i veckan avslöjade Microsoft att hårdvarusidan av Xbox har vuxit rejält den senaste tiden. Hela 13 procent vilket är den största ökningen någonsin för Xbox-divisionen hos Microsoft.

Så mycket kan Xbox Series X/S kosta i framtiden

Idag kan du köpa flaggskeppskonsolen Xbox Series X för 5 700 kronor medan Xbox Series S går att skaffa för ungefär 3 100 kronor.

Tidigare i september sade Sony att priserna på Playstation 5-konsolerna omedelbart skulle höjas med 50 euro, eller cirka 550 kronor.

Om Microsoft följer samma prishöjning så kan Xbox Series X kosta 6 200 kronor och Xbox Series S ungefär 3 650 kronor.

Det motsvarar en prishöjning på 9 procent respektive 18 procent.

Via Eurogamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.