Pixel 7 rekordsäljer – en stor succé för Google

Pixel 7

Google säger att försäljningen av mobiltelefonerna i Pixel 7-serien är rekordhög. Efter att Pixel 6-serien rapporterats vara den snabbast säljande någonsin för Google så har nu den nyaste serien tagit över platsen på tronen.

I sin kvartalsrapport för Q3 2022 säger Google att de haft den bäst säljande veckan någonsin för Pixel-serien. Nämnvärt i sammanhanget är att den senaste serien började säljas den 13 oktober 2022, så intresset har varit stort.

Och recensionerna är överlag positiva kring båda mobiltelefonerna. Speciellt den större modellen har prisats, inte minst för sina kameror som DXOMark säger är de bästa i en mobltelefon just nu.

Google Pixel 7

Pixel 7-serien säljs officiellt i Sverige

Det ska också nämnas att försäljningen har ökat tack vare att Google har utökt antalet marknader där mobiltelefonerna officiellt erbjuds. Här i Sverige är det Elgiganten och Telia som är auktoriserade återförsäljare, förutom Google själva så klart.

Det finns totalt två modeller och fyra varianter att köpa ur Pixel 7-serien idag:

Utöver det så pratas det om en kommande Pixel 7 Ultra-modell som kan få ännu större skärm och förbättrade kameror. I skrivande stund har Google inte bekräftat att modellen är på gång (men vi håller tummarna för det).

Förutom i Sverige så är Danmark, Norge, Indien och Nederländerna nya marknader för Pixel-serien. Och i framtiden kan serien även utökas till Asien, Afrika och Sydamerika. Det är dock inte helt klarlagt idag.

Pixel 7-serien rekordsäljer – men är inte utan problem

Allt är dock inte toppenbra med mobiltelefonerna.

Användarna har rapporterat om många och knepiga svårigheter som ställer till det för dem. Exempelvis har Pixel 7 Pro skärmproblem och Pixel 7 fungerar inte speciellt bra med AirPods Pro 2.

Överlag så verkar mobiltelefonerna dock prestera riktigt bra. Merparten av användarna är riktigt nöjda och recensenterna har för det mesta bara positiva erfarenheter av båda modellerna.

En stor nyhet är den förbättrade Tensor G2-kretsen som har blivit mycket bättre på funktioner som använder artificiell intelligens och maskininlärning. Den är även bidragande till att energiförbrukningen har minskat, vilket ökar batteritiden.

samsung galaxy a52s 5g 2021 2
Google är inte ens mätbart i närheten av vad Samsung säljer varje år. Foto: Samsung

27+ miljoner Pixel-telefoner sålda

Även om Pixel 7-serien rekodsäljer så är det totala antalet för hela Pixel-serien så litet att det knappt går att mäta i den globala statistiken bredvid tungviktare som Samsung och Apple.

Totalt har 27,7 miljoner mobiltelefoner i Pixel-serien sålts sedan starten 2016. Det är knappt en tiondel av vad Samsung sålde bara under förra året (2021).

Siffran kommer från Vlad Savov på Bloomberg som i sin tur fått siffran från analytikerfirman IDC. Det är alltså INTE officiella siffror från Google. Och några officiella sådana är det inte heller sannolikt att vi får.

Enligt Vlad skulle Google behöva 60 år för att sälja vad Samsung kan skeppa bara under ett enda år.

Via AndroidAuthority

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.