Samsung introducerar ett integritetsskyddande läge till sina mobiltelefoner kallat ”Maintenance Mode”. Det gör att den servicetekniker som använder mobiltelefonen aldrig ser din känsliga data.


Målet är att användarna som behöver lämna in sin mobiltelefon för service ska känna sig helt säker. Utan att behöva fabriksåterställa mobiltelefonen och sedan ställa in den igen på nytt.

Här är allt vi vet om Maintenance Mode idag.

Det här gör Maintenance Mode

När användaren aktiverar ”Maintenance Mode” så skapas ett nytt, temporärt användarkonto på mobiltelefonen.

Kontot döljer användarens personliga data för serviceteknikern och ger åtkomst till viktiga kärnfunktioner som kan användas för att undersöka mobiltelefonen.

Alla bilder, dokument, bokmärken och annat som obehöriga inte bör ta dela av är undangömt.

När du får tillbaka mobiltelefonen kan du använda ett lösenord för att stäng av det speciella serviceläget och se ditt riktigt konto igen.

Det här händer när du stänger av Maintenance Mode

Så fort det speciella serviceläget stängs av så sker en rad förändringar på din mobiltelefon. Allt sker i det tysta och du behöver aldrig vara orolig för din personliga data.

När serviceläget avaktiveras så raderas allt som serviceteknikern har lagt in. Exempelvis appar, bilder som tagits med mobiltelefonen och inställningar för det specifika kontot.

Modellerna som får Maintenance Mode

Det är inte alla mobiltelefoner från Samsung som får det nya serviceläget.

För att använda Maintenance Mode så krävs att du har en telefon som använder Android 13 med One UI 5. Uppdateringen med serviceläget rullas ut på alla marknader gradvis, så det kan dröja dag eller veckor innan just din Samsung-telefon får läget.

När du väl har Maintenance Mode så aktiverar du det så här:

  1. Gå till Inställningar > Batteri och hälsa > Maintenance Mode
  2. Aktivera serviceläget och följ instruktionerna på skärmen

Via Samsung

Kategoriserad i:

Taggad i: