Skärmproblem med Pixel 7 Pro retar användarna

Pixel 7 Pro
Framsidan på Pixel 7 Pro. Foto: Google

Användare av Pixel 7 Pro rapporterar att de har problem med skärmen på den nya mobiltelefonen från Google. Mer specifikt problem när de skrollar uppåt och nedåt. Här är allt vi vet om problemet just idag.

Det här är skärmproblemet med Pixel 7 Pro

Det användarna rapporterar idag är att skärmen känns ”sticky” när de skrollar uppåt och nedåt.

Vad det betyder är att skärmen upplevs som hackig eller ryckig där innehållet inte vill hänga med när man sveper uppåt eller nedåt med fingret över skärmytan.

Andra säger att de måste svepa betydligt längre på skärmen för att få samma, vanliga effekt som på Googles tidigare Pixel-modeller.

En specifik användare menar att upplevelsen ger en ”hackig känsliga i nästan alla appar” med långt innehåll.

Och ett annat problem som vissa upplever är att det digitala tangentbordet inte registrerar tryck som normalt med Pixel 7 Pro, vilket potentiellt kan kopplas till samma skärmproblem (dock obekräftat).

Google Pixel 7
De som köpt Pixel 7 upplever inte samma problem som Pixel 7 Pro-användarna. Just nu i alla fall. Foto: Google

Pixel 7 har inte samma skärmproblem

En granskning på sajter som Twitter, Reddit och de officiella forumen för Pixel-serien visar att Pixel 7 inte verkar ha samma skärmproblem som syskonmodellen.

Åtminstone är det inte uppenbart eller speciellt många som upplever samma knepigheter.

Med det sagt så finns alltid risken för skärmproblem oavsett vilken telefon man har, och det är sannolikt att åtminstone en marginell del av användarna upplever ryckigheter eller svårigheter att skrolla på skärmen.

Visste du? Pixel 7 Pro har den bästa mobilkameran någonsin enligt DXOMark

Google har inte kommenterat problemet med Pixel 7 Pro

Just i skrivande stund finns ingen officiell kommentar från Google om skärmproblemen.

Vi vet att sajter som AndroidCentral har nått ut till företaget med förhoppning om en kommentar, men utan att få något svar än.

Om du upplever att just din Pixel-telefon (oavsett modell) har problem med skärmen så ska du alltid rapportera det till Google. Det hjälper företagets tekniker att undersöka problem med antingen Android eller hårdvaran.

Så kan skärmproblem fixas på Pixel 7 Pro & Pixel 7

Du måste inte vänta på att Google ska hitta en officiell lösning, utveckla den och skicka ut en uppdatering. Det bästa tipset är faktiskt att starta om mobiltelefonen och se om det hjälper i ett första steg. Så här gör du:

Pixel 7 Pro Reboot
Här sitter knapparna på din Pixel-telefon. Foto: Google

Så startar du om din Pixel 7-telefon

  1. När skärmen är aktiv, håll in PÅ/AV-knappen och Volym upp-knappen samtidigt
  2. När du får alternativet på skärmen, välj att starta om mobiltelefonen

Om ovanstånd inte fungerar av någon anledning så kan du tvinga en omstart. Då håller du bara in PÅ/AV-knappen i minst 30 sekunder eller tills skärmen skärmen blinkar till och du ser att mobilen starta om sig själv.

Den officiella lösningen från Google

De flesta hårdvaruproblemen som du upplever med din mobiltelefon går att lösa med en uppdatering till mjukvaran. Det är sällan som en tillverkare måste återkalla en modell för att reparera den eller helt byta ut den. Det har hänt, vid flera tillfällen, men det är mycket ovanligt.

Sannolikt kommer Google att identifiera något i Android som kan buggfixas eller optimeras så att skärmen flyter på som tänkt. Vårt tips är att du vänta lite med att kontakta din återförsäljare och ser om Google kommenterar problemet först. Det är troligt att AndroidCentral eller någon annan, stor tekniksajt som nått ut till företaget får ett svar inom kort.

Den här artikeln uppdateras löpande med information om problemet.

Andra skärmproblem med Pixel 7 Pro

Det här är inte det första problemet med mobiltelefonen då tidigare rapporter vittnar om att skärmen till Pixel 7 Pro har dränerat batteriet på grund av en mycket hög energiförbrukning.

Hela 50 procent mer än konkurrenten Samsung Galaxy S22 Ultra i vissa situationer när ljusstyrkan är satt i sitt maximala läge.

Ett annat problem är att skärmen inte stängs omdelbart på begäran, utan dröjer kvar en sekund extra vilket ökar risken för användaren att oavsiktligt öppna appar, vilket aktiverar skärmen igen så att den aldrig går ner i viloläge.

Via Reddit

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.