Amazon Kindle (2022) har extra lång leveranstid just nu

Amazon Kindle 2022

Har du lagt en beställning på Amazon Kindle (2022) och undrar var din läsplatta har tagit vägen?

Du kan vara lugn, den har inte kommit bort i postgången – den nya modellen har bara försenats och det dröjer några veckor innan den kan skickas. Här är allt vi vet idag.

Kindle (2022) har försenade leveranser

Intresserade har kunnat förhandsboka Kindle (2022) i flera veckor nu och egentligen borde läsplattan ha skeppats till alla beställare idag.

Amazon har dock gått ut med att modellen försenas något och just nu står det på den officiella produktsidan att leverans sker tidigast om 7 till 9 veckor.

Det kan jämföras med Kindle Paperwhite (2021) och Kindle Oasis (3rd Generation) som har fyra dagars leveranstid istället.

Har du en pågående beställning så gäller det alltså att ha lite is i magen och vänta, om du inte väljer att avboka och köpa en annan modell vill säga. Kindle (2022) är en schysst läsplatta, men den är en bra bit efter både syskonmodellen Kindle Paperwhite och konkurrenten Kobo Clara 2E i vårt tycke.

Därför försenas leveranserna just nu

Intresset för Kindle (2022) har varit stort och efter den senaste tidens rabatter på Prime Days (11 och 12 oktober) så har trycket på läsplattan varit högt.

Det är sannolikt att en kombination av ett stort intresse då modellen är den senaste i serien och bra rabatter under Prime Days har gjort att lagren helt sonika tagit slut.

En annan trolig anledning är att Amazon har svårt att leverera enheter från fabrikerna till sina lager av någon anledning. Det har varit kretsbrist i flera månader, svårt att få tag på containrar för att skeppa produkter med båt och det är konflikter runt om i världen som kan ställa till det.

Amazon har inte gått ut med en officiell anledning till de långa leveranstiderna i skrivande stund.

kobo clara 2e 2022
Kobo Clara 2E kostar lite mer, men är betydligt bättre för den entusiastiska e-boksläsaren. Foto: Kobo

Ett bättre alternativ är Kobo Clara 2E

Ett tips för dig som kan tänka dig att betala lite extra för att få en bättre läsupplevelse är att kolla på Clara 2E från Kobo istället.

Läsplattan är ett betydligt bättre val med större valmöjligheter när du köper böcker. Du är nämligen varken låst till Amazons eller Kobos egna utbud, utan kan ansluta plattan till datorn och ladda in böcker som du skaffat via exempelvis Adlibris eller en annan e-bokshandlar på nätet.

Prisskillnaden är dock markant. Cirka 300 kronor extra får du betala för nöjet att använda en bättre läsplatta, men det är en kostnad som vi tycker är värt det.

Läs vår recension av Kobo Clara 2E här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.