Microsoft tvångsuppdaterar Windows 11 till 23H2

Windows 10 Windows 11
Unsplash,Tadas Sar

Microsoft har börjat tvångsuppdatera datorer med Windows 11 till version 23H2 om de inte redan har den installerad. Anledningen är att äldre versioner inte har stöd hos Microsoft vilket betyder att inga säkerhetsfixar släpps, vilket i sin tur betyder att miljontals datorer är sårbara för hackerattacker.

Genom att tvångsuppdatera kompatibla datorer till Windows 11 23H2 säkerställer Microsoft att användarna får de säkerhetsfixar som behövs för ett optimalt skydd mot sårbarheter via internet.

This automatic update targets Windows 11 devices that have reached or are approaching end of servicing.

Microsoft

Det är inte alla datorer med äldre versioner av Windows 11 som omfattas av de nya uppdateringarna. Microsoft använder ett system baserat på maskininlärning för att identifiera vilka maskiner som ska uppdateras först. Och det är datorer som redan är verifierat 100 % kompatibla och som har minimal risk för problem vid uppdateringen.

To help keep you protected and productive, Windows Update will automatically initiate a feature update for Windows 11 consumer devices and non-managed business devices that are at, or within several months of reaching, end of servicing.

Microsoft

Versionerna av Windows 11 som är måltavlorna den första rundan är följande enligt ett supportdokument hos Microsoft.

  • Windows 11 21H2
  • Windows 11 22H2

Den första och äldsta versionen hade en så kallad EOL (End of Life) den 10 oktober 2023. Den andra versionen har sin EOL den 8 oktober 2024. Det är datumen då Microsoft stänger dörren för uppdateringar via Windows Update.

Har din dator Windows 11 21H2 eller 22H2 är det en god idé att uppdatera snarast till 23H2 för optimal säkerhet.

Via Tom’s Hardware

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.