Xiaomi 14 Ultra är avslöjad – har fyra 50-megapixelkameror

xiaomi 14 ultra 2024 leica

Xiaomi 14 Ultra är en flaggskeppstelefon för 2024 med fokus på extra hög bildkvalitet ur kamerorna. Mobiltelefonen har imponerande specifikationer och en prislapp som väntas börja kring 10 000 kronor för grundmodellen.

Under huven på mobiltelefonen sitter en senaste generationens Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Systemchippet används tillsammans med en stor 6.73-tums AMOLED-skärm, ett batteri på 5 300 mAh och vädertålig design enligt IP68-klassningen.

Kamerorna i Xiaomi 14 Ultra består av inte mindre än fyra kameror på 50 megapixel vardera. Huvudkameran har en stor sensor på 1 tum och använder en vidvinkellins. Det finns även en telelins på 3.2x, en periskopkamera på 5x och en ultravidvinkel med 122-graders bildvinkel.

Skärmen har upplösningen 1440p och når upp till 3 000 nits under korta perioder. Hastigheten är upp till 120 Hz när du exempelvis spelar och behöver det där extra flytet på skärmen, och kan leva med att batteritiden försämras.

Förutom det stora batteriet så kan Xiaomi 14 Ultra snabbladdas med upp till 90 watt. Om du har en kompatibel snabbladdare med rätt sladd. Trådlös laddning är nästan lika snabb, upp till 80 watt.

Det är inte helt fastställt när Xiaomi 14 Ultra kommer till Sverige och resten av Europa. Mer information följer så fort vi vet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.