Dolby Atmos & Vision kostar extra med Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video fortsätter att mjölka användarna på pengar. Tidigare rapporterades att Prime Video börjar visa reklam om du inte betalar några tior mer varje månad – och nu hamnar Dolby Atmos / Vision bakom samma betalvägg.

Talespersonen Katie Barker för Amazon har bekräftat till webbsajten The Verge att draget är helt medvetet från bolagets sida. Du måste nu betala 2,99 USD eller cirka 40 kronor mer varje månad för den bästa filmupplevelsen.

Dolby Vision and Dolby Atmos capabilities are only available on the ad free option, on relevant titles.

Betalväggen ökar kostnaden med 28 procent för prenumeranterna om de betalar separat för Prime och betalväggen. En saftig kostnadsökning som gör Prime Video betydligt mindre intressant jämfört med konkurrenterna.

Viktigt att tänka på är att Dolby Vision och Dolby Atmos bara är aktuella på vissa filmtitlar och serier på Prime Video. Det är inte alla som har stöd för de två formaten. Dessutom måste både din TV och eventuell ljudutrustning ha stöd för formaten.

Väljer du att inte betala för åtkomsten får du nöja dig med surroundljud med Dolby Digital 5.1 samt HDR10. Dessutom måste du kolla på annonser i tid och otid.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.