Första uppdateringen till Galaxy S24-serien är släppt

Samsung Galaxy S24+

Samsung har släppt den första uppdateringen till mjukvaran i Galaxy S24-serien. Versionen släpps globalt och bjuder bland annat på fixar för skärmen och kamerorna.

Samsung har inte lagt ut en detaljerad ändringslogg som avslöjar detaljerna kring uppdateringen. Men vi vet sen tidigare att den sydkoreanska tillverkaren vill fixa knepigheter med både skärmarna och kamerorna. En annan nyhet är en instälning för ”Vividness” till skärmen, alltså hur starka färgerna ska visas.

Du hittar den inställningen så här: Settings > Display > Screen Mode > Advanced settings

Anledningen till inställningen är att många användare upplevde färgvisningen som något tråkig, åtminstone jämfört med de tidigare modellerna i Galaxy-serien.

Storleken väger in på strax under 675 MB för alla modellerna i serien. Inkluderat i det hittar vi de senaste säkerhetsfixarna för Android från Google (för 1:a februari). Uppdateringen laddas ner trådlöst och installeras på vanligt sätt.

Tänk på att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer innan du uppdaterar mjukvaran. Det finns en liten risk att något händer under processen som gör att du måste fabriksåterställa telefonen.

Via Android Authority

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.