Nvidia GeForce Now börjar visa annonser för gratisspelare

Nvidia Geforce Now

Nvidia GeForce Now börjar visa annonser för vissa användare. Speltjänsten som har funnits på marknaden ett antal år nu försöker introducera fler intäktskällor – och det ser ut som att de hittat en.

Det handlar om annonser som visas för användare i den begränsade gratisnivån. Istället för att tvinga spelarna till att bli betalande så ska reklamen stå för hela notan.

Upp till två minuter med reklam kan spelarna tvingas stå ut med per visning. Tacksamt nog inte under tiden som de spelar, utan när de väntar på sin tur att släppas in till servrarna.

Lästips: Nvidia GeForce Now får spel från Bandai Namco Europe

Med fler än 25 miljoner aktiva användare (2023) och mer än 250 miljoner timmars spelande finns stor potential att nå ut med annonseringen till gamers. Exakt hur många av antalet som är gratisspelare vill Nvidia dessvärre inte avslöja.

De som spelar gratis på GeForce Now får ett dedikerat RTX 2080 utan möjlighet till RTX-stöd. Som mest kan man spela i 60 minuter per session och får bara standardåtkomst till servrarna. Ingen prioriterad åtkomst här inte.

Det finns en betalnivå på 10 USD per månad för prioriterad åtkomst till servrarna och en premium-rigg som är snäppet vassare än vad gratisspelarna får. Och vill man ha det där extra, samt är beredd att betala för det, finns en Ultimate-nivå för 20 USD per månad. Här får du bland annat ett RTX 4080 med stöd för 4K-upplösningar.

Via Techspot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.