Använd ChatGPT utan konto – så gör du

ChatGPT
Foto: Levart_Photography

ChatGPT är helt kostnadsfri att använda, men fram tills nu har du åtminstone behövt registrera (och logga in) på ett konto för att använda AI-tjänsten.

Den 1 april meddelade bolaget OpenAI som tillhandahåller ChatGPT att vem som helst kan börja ställa frågor till AI:n utan att logga in på ett konto. Allt du behöver göra är att besöka tjänstens sida och skriva dina så kallade ”prompts”.

Stödet för att använda ChatGPT kontolöst rullas ut just nu och sprids marknad för marknad. Exakt när den inloggningslösa användningen kommer till Sverige är inte klarlagt, men inom de kommande dagarna eller veckorna är ett rimligt antagande.

Om du vill använda DALL-E 3 för att skapa bilder krävs fortfarande ett konto, och behöver du mer funktionalitet än vad GPT3.5 erbjuder kan du fortfarande betala cirka 25 USD per månad för att använda GPT4.

Observera att du som använder ChatGPT utan att vara inloggad INTE har tillgång till chatthistorik eller inställningar. Stänger du fönstret är allt du gjort med tjänsten borttaget (men dina prompts och svar används givetvis till att förbättra tjänsten utan att du märker det).

Generativ AI har tagit marknaden med storm och gjort ChatGPT till en av de största och mest välanvända tjänsterna på internet. Och tekniken bakom tjänsten är så bra att vissa företag sparkar anställda som ersätts av AI:n. Bland de som finns i farozonen för att ersättas finns copywriters och översättare.

Via OpenAI

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.