Streama nya serien Sonic Prime

Sonic Prime

Sonic Prime är en ny och spännande serie om vår favorit-igelkott. Den datoranimerade serien strömmar exklusivt på Netflix och finns att kolla på från den 15 december 2022.

Inför lanseringen av den nya och barnvänliga serien så har studion bakom Sonic Prime släppt en andra trailer som ger oss en tydligare insyn i det multiversum som Sonoc och hans vänner besöker.

Sonic Prime är den sjätte serien om Sonic och den andra någonsin att datoranimeras (den första var Sonic Boom). Dessutom är det den första Sonic-serien någonsin att ha sin premiär direkt på en streamingtjänst!

Studion som ligger bakom serien är kanadensiska Wildbrain som har sitt huvudkontor i Vancouver.

Du strömmar Sonic Prime på Netflix här.

Trailern till Sonic Prime

Det här handlar Sonic Prime om

Serien beskrivs som ett ”högoktanigt äventyr” och som ”en resa för att upptäcka sig själv och få upprättelse”.

Sonic och hans vänner reser till ett multiuniversum efter att vår hjälte-igelkott råkat skapa en spricka i universum efter en hård strid mot sin ärkefiende Dr. Eggman, eller Dr. Robotnik som han heter i Sverige.

”In Sonic Prime, the action-packed adventures of Sonic the Hedgehog go into overdrive when a run-in with Dr. Eggman results in a literal universe-shattering event. Desperate to piece his prime reality back together and save his old friends, Sonic races through the Shatterverse, discovering strange worlds and enlisting new friends in an epic adventure of a lifetime”.

Målet är att reparera den skada som Sonic och Dr. Robotnik åsamkade universum.

Totalt släpps 24 avsnitt i den första säsongen av Sonic Prime.

Filmtips: Streama Sing 2 online – här strömmar du filmen

Rollistan till Sonic Prime

I de senaste filmerna om Sonic så har Jim Carrey varit den bärande karaktären för Dr. Robotnik. Och vilken fantastisk rollprestation han har gjort i de två filmerna som släppts. I Sonic Prime så är det istället Brian Drummond som axlar rollen som Sonics ärkefiende.

Brian Drummond är en erfaren skådespelare med ett brett register med roller bakom sig. Han har bland annat gjort rösten till Dark Mage i Drakprinsen (läs om säsong 4 här). Andra serier som han varit med i är Action Man, Spider-Man Unlimited och Dragon Ball Z.

Ashleigh Ball spelar rollen som Tails och även hon har en gedigen bakgrund som röstskådespelare, hela vägen tillbaka till 1987. Bland rollerna som hon är känd för hittar vi serier som Bratz, Action Dad, My Little Ponny och Pac-Man and the Ghostly Adventures.

Sonic själv spelas av Deven Christian Mack som bland annat gjort tunga roller i serier som Transformers, Total Dramarama, Angry Birds och Lego Ninjago. Deven är inte lika rutinerad som Brian och Ashleigh, men hans bakgrund inom filmindustrin lär ge tillräckligt med rutin för att göra ett riktigt bra röstjobb.

Se alla som är medverkande i den engelska rollistan på iMDB här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.