Drakprinsen på Netflix – säsong 4 släpps den 3 november

the dragon prince drakprinsen netflix 2022

Om du har väntat på att fjärde säsongen av Drakprinsen ska släppas så behöver du knappast vänta länge till. Den kommer nämligen redan den 3 november till Netflix.

Serien som egentligen heter ”The Dragon Prince” på engelska slutade med en rejäl cliffhanger i sista avsnittet till tredje säsongen. Och vi gissar att många fans väntar otåligt på att nya avsnitt ska släppas. Inte minst då det var tre år sedan sist en ny säsong av Drakprinsen kom.

Den första säsongen av Drakprinsen släpptes i september 2018. Där efter följde säsong två och tre i februari 2019 och november samma år. Det första avsnittet av fjärde säsongen kommer den 3 november och blir det 28:e avsnittet i raden.

Precis som tidigare så får vi svenskt språkstöd, vilket säkert uppskattas av alla de yngre tittarna.

Om du aldrig har sett Drakprinsen tidigare så kan det vara en bra idé att starta med första säsongen. Det är nämligen en lång följetång och för att hänga med i berättelsen så behöver du helst hela bakgrundshistorien till alla karaktärer, områden och konflikter.

Första säsongen av Drakprinsen hittar du på Netflix här.

Så många säsonger kommer till Drakprinsen

Det finns idag tre säsonger och en fjärde är på gång. Men det stannar inte där, för Netflix har beställt många fler säsonger av seriens skapare Aaron Ehasz och Justin Richmond.

Totalt ska fyra till säsonger släppas (inkluderat fjärde säsongen) och varje säsong får nio avsnitt, alltså totalt 27 avsnitt att se fram emot.

Dessutom släpps Drakprinsen som en serietidning. Tidningen har namnet ”Through the Moon” och den har en helt annan berättelse som inte tas upp i tv-serien.

Vad vi vet så utspelar sig Through the Moon någon gång mellan säsong 3 och 4.

Så kollar du på Drakprinsen idag

För att se serien så måste du ha en aktiv prenumeration på filmtjänsten Netflix. Det betyder att du måste betala mellan 99 kronor och 179 kronor varje månad, beroende på vilken bildkvalitet du vill ha och hur många som ska kunna kolla samtidigt.

Till skillnad från flera konkurrenter så erbjuder Netflix inte någon gratismånad. Du kan exempel kolla på hela första säsongen av The Legend of Vox Machina – inför släppet av säsong 2 – helt gratis med Prime Video och gratismånaden där.

Snabba frågor och svar om Drakprinsen

När släpps säsong 4 av Drakprinsen?

Den 3 november 2022

Vad går det att streama Drakprinsen?

Netflix har alla fyra säsongerna av serien.

Hur långa är avsnitten i Drakprinsen?

Mellan 24 och 33 minuter. Det längsta avsnittet just nu är det avslutande i tredje säsongen.

Vilken åldersgräns har Drakprinsen?

Rekommenderat är från 7 år.

Hur många drakar är med i serien?

I de tre första säsongerna finns fem namngivna drakar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.