Apple AirTag: Koppla bort din AirTag från Apple ID innan du säljer bluetooth-trackern

Apple AirTag

Om du har en gammal AirTag som du vill sälja, eller om du vill köpa en begagnad AirTag, så gäller det att den först är avregistrerad från Hitta-nätverket. Annars blir den helt oanvändbar för den nya ägaren.

Anledningen är att en AirTag som är registrerad till ett Apple ID och Hitta-nätverket inte kan tas bort av den nya ägaren. Det är en av flera säkerhetsfunktioner som Apple har aktiverat för att minska stöldrisken av företagets prylar.

Så om du skeppar iväg en AirTag med aktiveringslåset igång till en glatt ovetande köpare så lär du snabbt få ett meddelande när mottagaren försöker använda sin nya pryl.

Turligt nog tar det bara någon minut att ta bort en AirTag så att andra kan använda den. Här är sex enkla punkter på hur du gör det.

Visste du? Apple har höjt priserna rejält på AirTag – hela 30 procent mer får du betala idag.

Ta bort AirTag från kontot med en iPhone eller iPad

  1. Öppna Hitta-appen
  2. Gå till fliken Enheter
  3. Svep uppåt för att visa alla dina enheter
  4. Välj den AirTag du vill ta bort
  5. Tryck på ”Ta bort föremål”
  6. Följ anvisningarna på skärmen

Svårare än så är det inte. Och tänk på att du aldrig kan be Apple att låsa upp en pryl åt dig. Det är upp till dig att lösa den biten själv, så tänk på det om du köper prylar begagnat på internet. Speciellt om du inte kan kontrollera dem och avaktiveringen på förhand.

Aktiveringslåset gäller inte bara AirTag-serien, utan även alla iPhones, iPads och iPod Touch-modeller. Även Watch-klockor och Intel Mac:ar med T2-kretsen omfattas, samt serierna med processorerna M1 eller M2.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.