Priset på Apple AirTags chockhöjs med 30 % – här är nya priserna

Apple AirTag

Apple har höjt priserna på bluetooth-trackern AirTags och det rejält. I ett svep så har priserna justerats uppåt med nära 30 procent.

Det är den första prishöjningen på AirTags-serien i Apples egna webbshop och gäller såväl 1-pack som 4-pack.


Apple AirTag 1-packApple AirTag 4-pack
Gamla priset350 kronor1 195 kronor
Nya priset450 kronor1 495 kronor
Skillnad (%)+29 %+25 %

En snabb titt på Prisjakt visar att samma prishöjning inte har slagit igenom hos alla svenska återförsäljare riktigt än. Cyberphoto säljer i skrivande stund ett 1-pack för 345 kronor medan Amazons svenska sida säljer 4-pack för bara 1 190 kronor.

Du kan alltså spara rejält med pengar på att INTE köpa Apple AirTags via Apples egna webbshop, men det är inte klart hur länge priserna hos svenska återförsäljare hålls så låga. Om du planerat att köpa bluetooth-trackern så gäller det att inte vänta för länge.

Nämnvärt är att det bara är Apple själva som erbjuder AirTags med gravyr. Om du vill ha kostnadsfri gravering av dina trackers så har du inte mycket till val än att betala överpriset hos Apple.

Så mycket har Apple AirTag 1-pack kostat historiskt

Om vi kollar Prisjakts historik så ser vi att 1-packet inledningsvis kostade 345 kronor när AirTags-serien började säljas i maj 2021.

Därefter minskade priset priset rejält i början på juli samma år till 295 kronor och senare ytterligare några månader senare i början på mars 2022 till cirka 285 kronor.

Först i början på juli i år så har priserna sakta letat sig uppåt igen, men fortfarande har vissa återförsäljare 1-pack till priser som ligger under lanseringspriset.

Det lägsta priset för Apple AirTag 1-pack var 274 kronor den 22 april 2022.

Så mycket har Apple AirTag 4-pack kostat historiskt

Kollar vi istället det dyrare 4-packet så visar Prisjakts historik att att priset minskade drastiskt direkt efter lanseringen, från 1 190 kronor till 1 009 kronor.

Det lägstapriset har gällt hela vägen fram till runt juni månad 2022 när priset började fluktuera mellan 1 009 kronor och cirka 1 060 kronor. Idag har nivån stabiliserat sig runt 1 090 kronor.

Det lägsta priset någonsin för Apple AirTag 4-pack var 989 kronor den 27 januari 2022.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.