Hur lång batteritid har AirPods Pro 2? Här är svaret

AirPods Pro 2
Foto: Apple

Andra generationens AirPods Pro är äntligen här och med det får vi en hel rad spännande förbättringar. En av nyheterna är förbättrad batteritid jämfört med första generationens modell.

Nya AirPods Pro har upp till sex timmars batteritid i lurarna och upp till 30 timmar totalt om vi räknar in laddningsetuit. Det är en stor förbättring jämfört med gamla modellens 4,5 timmar respektive 24 timmar.

AirPods ProAirPods Pro (andra generationen)Förändring
Batteritid i lurarna4,5 timmar6 timmar+33 %
Batteritid med laddningsetuit24 timmar30 timmar+ 25 %

Nämnvärt är att batteritiden ändras beroende på hur du använder hörlurarna. Sex timmars batteritid gäller bara om du lyssnar på musik. Med rumsligt ljud aktiverat minskar tiden till 5,5 timmar och samtal minskar tiden ytterligare.

Bonus: Du kan ladda laddningsetuti med Apple Watch-laddare

När AirPods Pro släpptes 2019 så kunde laddningsetuit endast laddas med sladd. Senare introducerade Apple en ny variant av laddningsetuit med stöd för trådlös laddning.

Den senaste modellen har inte bara stöd för trådlös laddning utan har även stöd för Apple Watch-kompatibla laddare.

Enligt Apple stöds följande laddningsmetoder:

  • Apple Watch-laddare
  • MagSafe-laddare
  • Qi-certifierad laddningsplatta
  • Lightning-kabel
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.