Har Huawei Watch GT3 Pro stöd för EKG i Sverige? Här är svaret

huawei watch gt3 pro sverige 2022 press
Foto: Huawei

Äntligen har Huawei aktiverat stödet för EKG med Watch GT3 Pro även i Sverige. Med start idag så kan du använda funktionen som hjälper dig att mäta hjärtats elektriska aktivitet, vilket avslöjar hälsoproblem som exempelvis allvarliga hjärtsjukdomar.

Huawei är den första smartklockan från tillverkaren som är CE-märkt för EKG. Och att mäta dina hjärtfrekvens med Watch GT3 Pro är mycket enkelt. Allt du behöver göra är att öppna appen för EKG direkt på smartklockan och placera ena fingret på aktivitetsknappen.


Det gäller att vara helt stilla med fingret under tiden som mätningen pågår. Det tar cirka 30 sekunder att få ett resultat, som både visas på smartklockans skärm och synkroniseras till din valda hälsoapp i mobiltelefonen.

Huawei TrueSeen 5.0+ står för mätningen

Den bakomliggande tekniken som gör att EKG-tagningen fungerar är Huaweis egna sensorlösning som arbetar tillsammans med pulsmätningsalgoritmen TrueSeen 5.0+.

Det är samma lösning som bland annat finns i Huawei Watch GT Runner, en löparinriktad smartklocka som introducerades tidigare i januari. Med åtta fotoelektriska sensorer och PPG-sensorer ska TrueSeen 5.0+ vara mycket precis i sina mätningar.

Exempelvis har pulsmätningen en precision på 97 % tillförlitlighet inom 10 bpm, vilket är lika högt som ett bröstband.

Huawei Watch GT3 Pro vann EISA-pris: Årets smartklocka 2022-2023

Tidigare i augusti meddelade Huawei att Watch GT3 Pro vunnit EISA-priset ”Årets smartklocka 2022-2023”. Det är tredje året i rad som Huawei tilldelats det priset för en av sina smartklockor.

Priset i sig själv betyder så klart inte att Watch GT3 Pro är den bästa modellen för just dig, men det är en tydlig indikation på att smartklockan inte är det sämsta du kan hitta på marknaden (vågar vi påstå i alla fall).

Via Huawei

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.