Får iPhone stöd för RCS? (Apple & Tim Cook säger nej)

apple imessage green vs blue ios messages 2022

Apples VD Tim Cook säger i en intervju att meddelandestandarden RCS inte kommer att introduceras till iPhone-serien. Enligt Tim Cook så efterfrågar inte iPhone-användarna den funktionaliteten.

RCS är ett svar på iMessage för att göra meddelanden på Android mer dynamiska med bättre stöd för olika former av multimedia. Problemet är att RCS inte fungerar med iMessage, vilket skapar en splittring mellan iPhone- och Android-användare.

När en iPhone-användare tar emot ett meddelande från en Android-telefon så visas en grön bubbla. Meddelanden från en annan iPhone däremot visar en blå bubbla runt innehållet.

Det har i det närmaste blivit något av en utfrysning i vissa kretsar där en blå bubbla blir ett utanförskap inom familjer och vänkretsar där man i princip tvingas skaffa en iPhone för att inte hamna ”på fel fot” med resten av sällskapet.

Tim Cook hjälper till med att bredda splittringen mellan iPhone-användare och med Android-telefoner. Det finns ingen önskan att hjälpa, bara att sälja fler telefoner och att locka in fler i Apples ekosystem för att tjäna mer pengar.

Om Tim Cook menar att det inte finns någon efterfrågan på RCS (eller åtminstone någon lösning på problematiken) så befinner han sig i en bubbla av ignorans i vår mening.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.