Har nya Apple AirPods Pro 2 stöd för Apple Lossless?

AirPods Pro 2
Foto: Apple

Man skulle kunna tro att alla Apples nya prylar är förbättrade på precis alla punkter, men så är långt ifrån fallet. Nya AirPods Pro 2 har exempelvis en rejäl miss jämfört med 2019 års AirPods Pro-modell.

Nya AirPods Pro 2, eller AirPods Pro (andra generationen) som de även heter, har inte stöd för formatet Apple Lossless. Vilket betyder att du inte får den högre ljudkvaliteten med Music-tjänsten som Apple erbjuder alla sina hörlurar med Lossless-stöd.

Lästips
Är hörlurarna i AirPods-serien vattentäta / vattentåliga? Här är svaret

Istället för Apple LossLess så får AirPods Pro 2 däremot stöd för personliga ljudprofiler för så kallat rumsligt ljud. Det vill säga att hörlurarna skapar ett speciellt ljud bara för dig och dina öron som är anpassat efter din hörselgång.

Är det en förlust för användarna att nya AirPods Pro 2 inte har stöd för Apple Lossless kan man då undra.

Och svaret på den frågan är sannolikt, nej. Sannolikt är det ytterst få som hör någon faktisk skillnad, om överhuvudtaget, det som var en av Apples säljpunkter tidigare verkar nu inte alls finnas med på pappret. Frågan är nu om Lossless-stödet inkluderas vid ett senare tillfälle och huruvida nästa generationes AirPods Max också blir utan stödet (eller om Apple använder Lossless som en försäljningspunkt igen).

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.