Windows 11 24H2 är 2024 års stora uppdatering

Windows 11

Microsoft släpper inte Windows 12 under 2024. Däremot kommer en uppdatering med 24H2 som är nästa, riktigt stora lansering för Windows.

Vi vet inte exakt vad som kommer med Windows 11 24H2, men klart är att Microsoft vill implementera AI-funktioner för att möta den pågående trenden kring generativ AI.

Copilot blir mycket bättre med 24H2

En nyhet väntas vara stora förbättringar kring Copilot som ska bli betydligt mer kapabel än nuvarande versionen. Bland annat ska Copilot bli effektivare på att förstå sammanhang och bli tätare integrerad med Windows sökfunktion.

Microsoft har inte gått ut med något officiellt lanseringsdatum för den kommande uppdateringen.

Byggversionen 26052 av Windows 11 finns just nu i både Dev och Canary. Det betyder att intresserade kan ladda ner och testa tidiga versioner redan idag. Och de är märkta med 24H2, vilket tydligt indikerar att arbetet åtminstone är i testfasen.

Uppdatera inte till 24H2 för snabbt

Windows 12 har inget officiella släppdatum heller. Vi kan nog räkna med att en lansering sker först 2025 som tidigast.

När Windows 11 24H2 släpps är det rekommenderat att inte uppdatera datorn för snabbt.

Det är en stor och komplex uppdatering som kan föra med sig allvarliga buggar. Bäst är att vänta tills Microsoft har identifierat och buggfixat åtminstone de mest uppenbara felen med en efterföljande, mindre uppdatering.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.