Rekordsiffror för Spotify efter massuppsägningarna

Spotify logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Det går riktigt bra för Spotify just nu. Efter massuppsägningarna har musiktjänsten rapporterat rekordsiffror med fler prenumeranter än någonsin tidigare.

Spotify har idag fler än 236 miljoner betalande prenumeranter. Alltså användare som har Premium-konto hos musiktjänsten. Det är en ökning med fyra procent jämfört med förra kvartalet. Det totala antalet månatliga användare ökade med fem procent till 602 miljoner.

Siffrorna betyder att Spotify växte med 113 miljoner användare totalt och 31 miljoner betalande prenumeranter under 2023.

Spotify förlorade mer än 500 miljoner euro 2023

Allt är dock inte härliga siffror. Trots att antalet prenumeranter ökar så har Spotify svårt att gå med svarta siffror. Företaget fortsätter att blöda pengar. Det senaste kvartalet rapporterades en förlust på 70 miljoner euro, en skarp vändning från vinsten på 65 miljoner euro under tredje kvartalet.

Totalt under 2023 gick Spotify back med extrema 532 miljoner euro.

Nämnvärt är också att Spotify fortsätter att undvika alla former av kommunikation kring ryktade lanseringen av prenumerationsnivån ”HiFi”. En nivå som ska ge extra hög ljudkvalitet till en något högre månadskostnad.

Spotify har bekräftat att HiFi-nivån existerar, men ännu har vi inte fått se den live. Och det har nu gått nära tre år sedan den initiala introduktionen, vilket får många andra om Spotify överhuvudtaget är kapabel att få ut lossless-streaming av musik till sina användare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.