Tips

Så löser du felkod 80240020 vid installation av Windows 10

Windows 10 Dator Smartphone

Om du får felkod 80240020 när du försöker uppdatera datorn med Windows 10 finns ett enkelt knep för att lösa problemet.

Första steget är att helt rensa mappen för installationsfilerna på din hårddisk. Detta då felkoden indikerar att filer är korrupta och inte längre är användbara. Felkoden kan även betyda att det saknas filer så här är det läge att börja om från början.

Filerna hittar du i mappen:
C:WindowsSoftwareDistributionDownload

Markera allihopa med muspekaren eller Ctrl + A. Högerklicka på filerna och välj Ta bort eller tryck på knappen Del.

Andra steget är att starta om uppdateringen helt från början. Mer än så ska du inte behöva göra för att komma igång med Windows 10. Nämnvärt är att många drabbats av det här problemet så du är absolut inte ensam med felkoden.

Starta kommandotolken som Administratör och kör kommandot: wuauclt.exe /updatenow.

Kommandotolken hittar du genom att söka i startmenyns sökruta eller genom att trycka Win + Q och söka där. Högerklicka på sökresultatet och välj Kör som administratör.

Skriv in kommandot ovan så det ser ut som på bilden här under. Tryck sedan Enter.

Du kan nu gå till Kontrollpanelen > Windows Update och se att Windows 10 finns där som en uppdatering.

administrator-kommandotolken-windows10update

Taggar

8 kommentarer

 1. Har gjort som det står ,men får inga nya updateringar alls, får ett medellande att det fins inga nya updateringar,
  Jag har en mapp som heter :$Windows.~BT och den är på 6,45GB stor och jag vet inte om det är den nya versionen Windows 10!
  Tack för hjälpen.

  1. Hej Hannu.

   Mappen du pratar om är oftast en rest från tidigare uppgraderingar, exempelvis om du installerat Windows 8 ovanpå Windows 7. När man gör det sparar Windows alla viktiga filer i en temporär mapp så de kan återställas om något går fel vid uppgraderingen.

   Gällande Windows 10 i ditt fall: Har du fått ett meddelande tidigare om att Windows 10 är tillgängligt och försökt uppgradera?

   1. Fortvarrande får inte nya updateringar ,vet inte varför ,har startat om datorn men inte då heller? Jag har fått meddelande att Windows 10 är tillgänlig för mig ,och jag ser att jag har 4 försök som har blivit fel i windows update mappen?? har även förhandsbeställt detta nya operativsystem? Någon som har en ide?

 2. följde alla steg exakt som beskrivet ovan flera gånger men det funkade inte, får fortfarnade texten “det gick inte uppdatera partitionen som är reserverad av systemet” har 500GB i C:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close