Stöd för Windows 10 efter 2025 kostar extra

Windows 10 Windows 11
Unsplash,Tadas Sar

Microsoft slutar att ge stöd åt datorer som använder Windows 10. Den 14 oktober 2025 slutar uppdateringarna via Windows Update att komma, men du kan förlänga stödet om du vill. Om du är villig att betala för det.

Företagsanvändare kan köpa tjänsten ”Extended Security Updates (ESU)” som ger utökat stöd hos Microsoft. Säkerhetsfixarna fortsätter att komma och man kan be företaget om assistans när det behövs.

Kostnaden är 61 USD för första året. Därefter ökar priset till 122 USD andra året och 244 under det tredje året. Det är inte fastställt om företag kan köpa till ytterligare år och i så fall vad kostnaden blir.

Skolor och företag som redan betalar för uppdateringslösningarna Intune eller Windows Autopatch får särskilda rabatter under en period.

Personliga användare har inte den här möjligheten. Istället rekommenderas du som är vanlig användare att uppdatera till Windows 11 före den 14 oktober 2025. Specifika LTSC-versioner kommer att erbjudas fortsatta uppdateringar med säkerhetsfixar även efter det datumet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.